Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του Techstars Startup Weekend Greece COVID-19 hackathon

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 24-26/4, πραγματοποιήθηκε ο παγκόσμιος hackathon Techstars Startup Weekend COVID-19 με 12.000 συμμετοχές από 70 χώρες με βασική θεματική την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ελληνικό σκέλος έτρεξε απ’ όλα τα τοπικά hubs Startup Weekend, με συντονιστή το The Cube Athens.

Ο ελληνικός hackathon συγκέντρωσε πάνω από 200 συμμετέχοντες απ όλη την Ελλάδα αλλά και από Ντουμπάι, Ινδία και Σιγκαπούρη, 20 Έλληνες και ξένους μέντορες, και 15 ομιλητές. 

Την πρώτη θέση πήρε η εφαρμογή Safe Summer in Greece η οποία στην ουσία είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή – διαβατήριο για την περίοδο της πανδημίας για επισκέπτες – τουρίστες της χώρας μας. Στην πλατφόρμα και στην εφαρμογή της θα υπάρχει ένα φορητό προφίλ του χρήστη, το οποίο θα μπορεί να περιλαμβάνει και τα τεστ που έχουν γίνει στην χώρα προέλευσης ή στην άφιξη στην Αθήνα, το ιστορικό κινήσεων, άμεση πληροφόρηση από τις αρχές και σήμανση για είσοδο ή μη σε συγκεκριμένες περιοχές. Φυσικά υπάρχει και το ατομικό QR code το οποίο θα μπορεί να σκανάρεται σε σημεία ελέγχου.
Όπως μας ανέφερε ο Νίκος Σαρούκος, εκ μέρους της ομάδας:
“Ta επόμενα βήματα είναι να μιλήσουμε με τις Αρχές ώστε να “συγχρονίσουμε” τη λύση με τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Στόχος είναι να χτίσουμε πάνω στις δημόσιες λύσεις και όχι να τις αντικαταστήσουμε. Επίσης, ήδη μας έχουν προσεγγίσει αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν (developers, designers, PR, εθελοντές) και κάποιες επιχειρήσεις που εμπνέονται από το όραμά μας. Το σημαντικό είναι να τρέξουμε γρήγορα και να φέρουμε τουρίστες όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην Ελλάδα! Κάθε μέρα που χάνεται είναι μια απώλεια εισοδήματος για το 40% των Ελλήνων και αυτό αξίζει περισσότερο από κάθε προσπάθειά μας, όσο επίπονη και να είναι”.

Την δεύτερη θέση πήρε η εφαρμογή deCrowd, μια εφαρμογή για Smartphones η οποία διαχειρίζεται την αναμονή σε ουρές έτσι ώστε να προστατευθούν ευάλωτες ομάδες. 

Την τρίτη θέση πήρε η ομάδα 3DN η οποία σχεδίασε ένα ειδικό μπρασελέ το οποίο αναπαράγει έναν προειδοποιητικό ήχο όταν ο χρήστης κάνει κίνηση να ακουμπήσει το πρόσωπό του.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις