Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνοκυπριακή κοινοπραξία “αναλαμβάνει” το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο και Φόρουμ για το Blockchain

Η INTRASOFT, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Κοινοπραξία της INTRASOFT, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – μετά από διαγωνιστική διαδικασία – για να “τρέξει” το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο και Φόρουμ για το Blockchain. Προηγουμένως, το ρόλο αυτό είχε κοινοπραξία της οποίας ηγείτο η ConsenSys A.G.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η νέα ομάδα που θα λειτουργήσει το Παρατηρητήριο θα φέρει “ισχυρή δέσμευση στην ανάπτυξη blockchain, στέρεη τεχνογνωσία στο παγκόσμιο οικοσύστημα blockchain και επιχειρηματική προσέγγιση για τη συνεργασία με ειδικούς στην ΕΕ και παγκοσμίως”.

Η INTRASOFT, που ηγείται της κοινοπραξίας, έχει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στη χρήση τεχνολογιών blockchain στις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επίσης, είναι κορυφαίο Πανεπιστήμιο όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα και το Blockchain, ενώ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) έχει εκτεταμένη εμπειρία στις συγκεκριμένες τεχνολογίες όπως και στην επικοινωνία και τα data analytics.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο και Φόρουμ για το Blockchain

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο και Φόρουμ για το Blockchain ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και από τότε, με την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου, συγκεντρώνει και αναλύει τις τάσεις ανάπτυξης και εφαρμογής τεχνολογιών blockchain, εκδίδει συστάσεις ειδικών για την αντιμετώπιση προκλήσεων και διερευνά τις κοινωνικοοικονομικές δυνατότητες του blockchain. Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να βοηθήσει την Ευρώπη να εκμεταλλευτεί τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει το blockchain, να αποκτήσει τεχνογνωσία και να δείξει ηγετική θέση στον τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις