Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνολογία για τη δημιουργία ψηφιακού δολαρίου θέλει να κατοχυρώσει η Visa

Αίτηση ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος μέσω τεχνολογίας blockchain, υπέβαλε η Visa στο Γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ.

Η πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία αναφέρεται σε ψηφιακά δολάρια και άλλα νομίσματα κεντρικών τραπεζών όπως η λίρα, το γιεν και το ευρώ. Ουσιαστικά η Visa θέλει να μπορεί να ψηφιοποιήσει κάθε νόμισμα στον κόσμο. Η εταιρεία είχε υποβάλει την σχετική αίτηση τον Νοέμβριο του 2019 ωστόσο συνήθως παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να δημοσιευτεί μια τέτοια κίνηση.

“Η Visa έχει μια τεράστια παγκόσμια ομάδα ειδικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής. Κάθε χρόνο αναζητούμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για εκατοντάδες νέες ιδέες” δήλωσε σχετικά  εκπρόσωπος της Visa. “Παρόλο που δεν εντάσσονται όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε νέα προϊόντα ή χαρακτηριστικά, η Visa σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία και εργαζόμαστε ενεργά για την προστασία του οικοσυστήματος μας, των καινοτομιών μας και της ίδιας της Visa”.

Η ανάπτυξη των χιλιάδων ψηφιακών νομισμάτων από ιδιωτικούς οργανισμούς και Startups, που βασίζονται στο Blockchain, αλλά και η κίνηση “σοκ” του Facebook να φτιάξει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Libra, έχει αναγκάσει τις Κεντρικές Τράπεζες ανά τον κόσμο να ετοιμάζουν τα δικά τους ψηφιακά – επίσημα – νομίσματα.
Οι εταιρείες καρτών είναι εξαιρετικά ενεργές στο θέμα Blockchain και φυσικά, στα ψηφιακά νομίσματα, αλλά η κίνηση για την κατοχύρωση πατέντας σε ένα θέμα που άπτεται στις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. και της Ευρώπης έχει ένα ενδιαφέρον για το πως θα εξελιχθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις