Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για τη Wolt

Η εταιρεία "σηκώνει" χρήματα για να "αντέξει" στην κρίση που έρχεται

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία της χρηματοδότηση, η Φινλανδική Startup delivery φαγητού Wolt, η οποία από το 2019 δραστηριοποιείται και στη χώρα μας, σήκωσε 100 εκατ. ευρώ από υφιστάμενους επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι ICONIQ Capital, Highland Europe, 83North και EQT Ventures. Ο μόνος νέος επενδυτής στον γύρο είναι η μονάδα Growth Equity της Goldman Sachs.

Σε σχετική δημοσίευσή του στο blog της εταιρείας, ο CEO και συνιδρυτής της Miki Kuusi μιλά για την πανδημία, το πώς αυτή επηρέασε τη Wolt – όχι απαραίτητα αρνητικά, όπως λέει – και πώς την “ανάγκασε” να σηκώσει χρήματα, για να βεβαιωθεί ότι θα “αντέξει” μακροπρόθεσμα.

“Από τη μία πλευρά, έχουμε δει ανάπτυξη σε πολλές από τις αγορές μας, αλλά από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζουμε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον, καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος μπορεί να οδηγηθεί σε μια παγκόσμια ύφεση σε 6 με 18 μήνες. Αυτή η αβεβαιότητα είναι ο λόγος που θέλουμε να προετοιμαστούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε κοντά για πολλά χρόνια ακόμη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

H Wolt ιδρύθηκε το 2014 και αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 10.000 εστιατόρια και 20.000 διανομείς σε 22 χώρες και 80 χώρες. Το προσωπικό της σήμερα ξεπερνά τα 1000 άτομα, ενώ στον προηγούμενο γύρο έφτανε τα 450. Η διαφορά της με τους περισσότερους “μεγάλους” παίκτες του delivery είναι ότι επικεντρώνεται σε εστιατόρια και όχι τόσο στο πιο πρόχειρο φαγητό.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις