Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft επενδύει 1,25 δις για το άνοιγμα data centers στην Ιταλία

Η Microsoft ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια “ομάδα” κέντρων δεδομένων στην Ιταλία, επενδύοντας 1.25 δις στην χώρα, σε βάθος πενταετίας.

Το σχέδιο, το οποίο ονομάζεται “Ambizione Italia #DigitalRestart” βασίζεται στην στρατηγική πρωτοβουλία “Ambizione Italia” η οποία ξεκίνησε το 2018 και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ενδυναμώνοντας ανθρώπους και οργανισμούς και υποστηρίζοντας την οικονομική τους ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, με την επένδυσή της, η Microsoft θα παρέχει πρόσβαση σε τοπικές υπηρεσίες cloud, θα επεκτείνει τη συνεργασία της με την Poste Italiane, θα ξεκινήσει ψηφιακά προγράμματα δεξιοτήτων και έξυπνης εργασίας, θα επιταχύνει την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων παρέχοντας πρόσβαση σε AI Hubs και προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα υποστηρίξει τη χώρα ξεκινώντας μια Συμμαχία Αειφορίας.

Σημειώνεται ότι η Amazon Web Services, βασικός ανταγωνιστής της Microsoft, άνοιξε το προηγούμενο διάστημα μια αντίστοιχη μονάδα κέντρων δεδομένων στο Μιλάνο, ενώ και η Google, υπέγραψε τον Μάρτιο μια συμφωνία με την Telecom Italia με στόχο  να επεκτείνει τις δραστηριότητες της γύρω από το cloud στην Ιταλία. Η ανακοίνωση της Microsoft ήταν επομένως κάπως αναμενόμενη, δεδομένων των παραπάνω.

Η νέα “συστάδα” datacenter της Microsoft θα εγκατασταθεί επίσης στο Μιλάνο, συμπληρώνοντας το “παζλ” που σχηματίζει η εταιρεία με αντίστοιχες δομές σε όλον τον κόσμο. Συνολικά, η Microsoft έχει ανακοινώσει τη δημιουργία άλλων 60 κέντρων δεδομένων σε όλον τον κόσμο. Τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα στην Ισπανία και νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα δις σε αντίστοιχη δομή στην Πολωνία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις