Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MasterClass: 100 εκατ. δολάρια στην Startup που προσφέρει σεμινάρια με “διάσημους”

Η MasterClass, η Startup που προσφέρει σεμινάρια με διάσημους “δασκάλους”, σήκωσε 100 εκατ. δολάρια, στον πέμπτο γύρο χρηματοδότησής της. Ο γύρος αυτός, ανεβάζει την αξία της, σύμφωνα με διεθνή μέσα στα 800 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία λειτουργεί μέσω συνδρομών – χρεώνει τους πελάτες της μια ετήσια συνδρομή 180 δολαρίων και τους παρέχει πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Το συνδρομητικό αυτό μοντέλο απέφερε το 80% των εσόδων της το 2018, ενώ πλέον είναι υπεύθυνο για το 100% των εσόδων της.

Η πλατφόρμα καταφέρνει να προσελκύει συνδρομητές γιατί, σύμφωνα με την ίδια, βρίσκεται ανάμεσα στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το γεγονός ότι στα σεμινάριά της πρωταγωνιστούν διασημότητες όπως ο Gordon Ramsey, με σεμινάρια μαγειρικής, ή η Serena Williams με μάθημα τένις.

Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, David Rogier, το σεμινάριο με τους περισσότερους θεατές ήταν ένα με τον Chris Voss, διαπραγματευτή του FBI! Η εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ πώς πληρώνει τους ανθρώπους αυτούς.

Όσο για το νέο γύρο χρηματοδότησης, που έρχεται μέσα στην πανδημία, η εταιρεία λέει ότι είναι περισσότερο ευκαιρία παρά ανάγκη. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν νέα σεμινάρια για μαθητές και να αυξηθεί η παραγωγή σε ένα σεμινάριο την εβδομάδα.  Η εταιρεία επίσης θα πειραματιστεί με σεμινάρια “podcast”, μικρού μήκους αλλά και με την επαυξημένη πραγματικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις