Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η EQT εξαγόρασε το ισπανικό marketplace φωτογραφιών, Freepik

Το Freepik, το ισπανικό marketplace που προσφέρει δωρεάν αλλά και επί πληρωμή φωτογραφίες και γραφικά, εξαγοράστηκε από την EQT. Η επενδυτική εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο της Freepik, με τους ιδρυτές της, Alejandro και Pablo Blanes και Joaquin Cuenca, να παραμένουν στο “τιμόνι” της.

Η EQT πιστεύει ότι οι παγκόσμιες τάσεις πρόκειται να ευνοήσουν την Freepik. Σε σχετικό δελτίο τύπου, μιλά συγκεκριμένα για παράγοντες όπως η αυξανόμενη μετάβαση στην ψηφιακή διαφήμιση, ο «παγκόσμιος εκδημοκρατισμός της παραγωγής περιεχομένου» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η αύξηση των mobile media και των διαδικτυακών παιχνιδιών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, λέει, έχουν δείξει να αντέχουν σε κρίσεις και υφέσεις και θα ευνοήσουν τελικά την Freepik, λόγω του προϊόντος της.

Η Freepik ιδρύθηκε το 2010 και ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος πάροχος “freemium” ψηφιακού οπτικού περιεχομένου στον κόσμο, με περίπου 32 εκατ. μηνιαίους επισκέπτες στον ιστότοπό του, 20 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες και 5BN λήψεις μέχρι σήμερα. Η ιστοσελίδα της Freepik προσφέρει συνολικά περισσότερες από 10 εκατ. εικόνες, είτε αυτές είναι γραφικά, templates, εικονίδια ή φωτογραφίες.
Από πλευρά προμηθευτών, η Freepik διαθέτει ένα δίκτυο περισσότερων από 450 εσωτερικών σχεδιαστών, μαζί με περισσότερους από 9.000 εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με δύο ακόμα brands, τα Flaticon και SlidesGo.

Τώρα, η EQT θα την υποστηρίξει επενδύοντας στη δική της ιδιόκτητη βιβλιοθήκη περιεχομένου, UX και τεχνολογική πλατφόρμα – συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων ενσωμάτωσης AI και νέων εργαλείων. Ένας επιπλέον στόχος της εξαγοράς είναι η διεύρυνση της διείσδυσης της Freepik σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ασία, η οποία θα διευκολυνθεί δεδομένης της «ψηφιακής εμπειρίας» της EQT και της παγκόσμιας παρουσίας της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις