Η Microsoft αντικαθιστά δημοσιογράφους με ρομπότ!

Η Microsoft πρόκειται να αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ιστοσελίδα της MSN, με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για την επιλογή των ειδήσεων.

Η επιμέλεια των ειδήσεων που παράγουν οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και η επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα MSN γίνεται επί του παρόντος από δημοσιογράφους.

Πλέον αυτό το έργο θα αναλάβει η τεχνητή νοημοσύνη, με την Microsoft να δηλώνει ότι η αλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αξιολόγησης της λειτουργίας της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: “Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και από καιρού εις καιρόν να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας πανδημίας”.

Η Microsoft, όπως και άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, πληρώνει δημοσιογραφικούς οργανισμούς για να χρησιμοποιεί ειδήσεις τους στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, απασχολεί δημοσιογράφους που αποφασίζουν ποιες ειδήσεις θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της και πώς θα προβάλλονται. Αυτοί οι, περίπου 50, παραγωγοί ειδήσεων είναι αυτοί που θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Seattle Times.

“Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν… και όμως”, δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει την δουλειά του, ενώ κάποιοι από αυτούς που θα απολυθούν προειδοποίησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις