Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fitbit κατασκεύασε αναπνευστήρα χαμηλού κόστους για χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το Fitbit Flow έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Η Fitbit, γνωστή στον χώρο του fitness tracking με τις “φορέσιμες” συσκευές της, ανακοίνωσε χθες ότι κατασκεύασε έναν “υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους και εύκολο στη χρήση” αναπνευστήρα, με το όνομα Fitbit Flow, ο οποίος μάλιστα έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Ο COVID-19 μας προκάλεσε όλους να διευρύνουμε τα όρια της καινοτομίας και της δημιουργικότητας και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας για να αναπτύξουμε ταχύτερα προϊόντα που υποστηρίζουν ασθενείς και συστήματα υγείας”, δήλωσε ο James Park, συνιδρυτής και CEO της Fitbit.
“Είδαμε την ευκαιρία να συγκεντρώσουμε την εμπειρία μας στην προηγμένη ανάπτυξη αισθητήρων, την κατασκευή και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού μας για να αντιμετωπίσουμε την κρίσιμη και συνεχή ανάγκη για αναπνευστήρες και να βοηθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά στην παγκόσμια καταπολέμηση αυτού του ιού”.

Το πλεονέκτημα του Fitbit Flow, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία είναι τα υψηλής τεχνολογίας όργανα και αισθητήρες που ενσωματώνει καθώς και η χαμηλή του τιμή. Στόχος είναι, το προϊόν να διατεθεί σε τιμή κάτω των 5.000 δολαρίων, η οποία είναι αρκετά χαμηλότερη από παρόμοιες συσκευές, η τιμή των οποίων μπορεί να φτάσει τα 25.000 δολάρια.

Για την κατασκευή του, η Fitbit συνεργάστηκε με το Massachusetts General Brigham Center for COVID Innovation, στο κομμάτι του σχεδιασμού, ενώ συμβουλεύτηκε γιατρούς του Oregon Health & Science University, για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, η Fitbit ανήκει στην Google, η οποία την εξαγόρασε σε ένα deal 2,1 δισ. δολαρίων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις