Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυρ. Πιερρακάκης: Αναγκαία η εκπόνηση ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη των εφαρμογών AI

Την ανάγκη εκπόνησης Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ο Υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας, των κοινών δράσεων και του συντονισμού των πρωτοβουλιών ώστε να μπορούν τα κράτη μέλη από κοινού να αντιμετωπίζουν κρίσεις.

Μιλώντας για το 5G, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι θα πρέπει η ΕΕ να διενεργήσει μεγάλες ενημερωτικές εκστρατείες σχετικά με τη δυναμική του 5G και τα οφέλη του, με βάση επιστημονικά στοιχεία.

“Θα πρέπει να σκεφτούμε καινοτόμα σε σχέση με τη δομή της δημοπρασίας φάσματος 5G, όχι μόνο εστιάζοντας στη μεγιστοποίηση εσόδων αλλά κυρίως στη δημιουργία ενός σχετικού οικοσυστήματος 5G”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα αναπτύξει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες γι αυτό.

“Η ψηφιοποίηση της οικονομίας θα είναι το κλειδί για την ανάκαμψη της Ευρώπης. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον”, συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν επίσης προτάσεις κανονισμού για την προστασία της ιδιωτικότητας στην ψηφιακή σφαίρα (e-privacy) καθώς και για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ικανοτήτων για την Βιομηχανία, την Τεχνολογία και την Έρευνα στον Τομέα της Κυβερνοασφάλειας (European Competence Center).

Ακόμη, υιοθετήθηκε το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου αναφορικά με το μέλλον της Ψηφιακής Πολιτικής της Ευρώπης ενώ η Επιτροπή ενημέρωσε για την πρόοδο της χρήσης της εργαλειοθήκης για το 5G από τα κράτη μέλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις