Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η IBM σταματά να αναπτύσσει, να ερευνά και να προσφέρει τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna, κάλεσε τη Δευτέρα το Κογκρέσο να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της φυλετικής ισότητας και την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σταματά οριστικά να ασχολείται με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, καθώς αυτή συχνά χρησιμοποιείται με ρατσιστικά κίνητρα.

Σε γράμμα του προς τα μέλη του Κογκρέσου, ο Krishna ανέφερε συγκεκριμένα:

“Η IBM αντιτίθεται σθεναρά και δεν θα επιτρέψει τη χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που προσφέρεται από άλλους προμηθευτές για μαζική παρακολούθηση, δημιουργία φυλετικού προφίλ, παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών ή για οποιονδήποτε σκοπό που δεν συνάδει με τις αξίες και τις αρχές μας: την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.

Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε έναν εθνικό διάλογο σχετικά με το εάν και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από τις εγχώριες υπηρεσίες επιβολής του νόμου… Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει την επιβολή του νόμου και να διατηρήσει τους πολίτες ασφαλείς. Ωστόσο, οι κατασκευαστές και οι χρήστες των συστημάτων Al έχουν κοινή ευθύνη να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία δοκιμάζεται και δεν είναι μεροληπτική, ειδικά όταν χρησιμοποιείται στην επιβολή του νόμου, και ότι τέτοιες περιπτώσεις ελέγχονται και αναφέρονται…”.

Σύμφωνα με το CNBC, η IBM οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση καθώς ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ έφερε το θέμα της αστυνομικής βίας και της φυλετικής ανισότητας στο προσκήνιο. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος τομέας/τεχνολογία δεν απέφερε σημαντικά έσοδα στην εταιρεία, ωστόσο η απόφαση δεν παύει να είναι αξιοσημείωτη, ειδικά για μια εταιρεία η οποία συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση.

Άνθρωπος με γνώση του θέματος, ανέφερε στο CNBC ότι ήταν τόσο επιχειρηματική όσο και ηθική απόφαση, ενώ εξήγησε ότι η IBM άκουγε το τελευταίο διάστημα τις ανησυχίες πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων της, σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από την ίδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις