Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vivid Money: Μια νέα ψηφιακή τράπεζα έρχεται στην Ευρώπη

Μια νέα ψηφιακή τράπεζα, με το όνομα Vivid Money, ξεκίνησε χθες και επίσημα τη λειτουργία της στην Γερμανία, σε συνεργασία με τη solarisBank και τη Visa.

Η Vivid Money ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη fintech που προσφέρει όλο το τραπεζικό “πακέτο”, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων επιστροφής χρημάτων, λογαριασμών σε ξένα νομίσματα και επενδυτικών προϊόντων, σε ένα app.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 από τους Artem Yamanov και Alexander Emeshev και απασχολεί ήδη 130 υπαλλήλους. Όπως προαναφέρθηκε, συνεργάζεται με τη solarisBank, η οποία της παρέχει μια πλήρως αδειοδοτημένη πλατφόρμα Banking-as-a-Service μέσω της οποίας μπορεί να λειτουργήσει, και τη Visa, η οποία είναι ο αποκλειστικός της συνεργάτης πληρωμών στην Ευρώπη.

Πέραν της Γερμανίας, που είναι η πρώτη αγορά στην οποία “μπαίνει” το app, η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  “Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι λαμβάνουν καθόλου ή και αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις τους… Ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να υποφέρουν από κακή εξυπηρέτηση στον τραπεζικό τομέα και στις επενδύσεις. Με το Vivid Money, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό.”, δήλωσε ο Artem Yamanov.

Από την πλευρά του, ο Albrecht Kiel, περιφερειακός MD στη Visa, ανέφερε: “Οι συνήθειες όσον αφορά τις πληρωμές στη Γερμανία αλλάζουν ταχύτατα – οι καταναλωτές θέλουν όλο και περισσότερο να πληρώνουν ψηφιακά – κινητά και ανέπαφα. Γι’ αυτό και η Vivid έρχεται στο σωστό χρονικό σημείο. Είμαι πεπεισμένος ότι η κοινή πρόταση από τις Visa, Vivid και solarisBank θα οδηγήσει περαιτέρω στην υιοθέτηση των ψηφιακών πληρωμών στη Γερμανία”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις