Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LearnBonds: Αύξηση 155% στα έσοδα του 3D Printing έως το 2024

Όλο και πιο διαδεδομένο φαίνεται να είναι το 3D Printing, το οποίο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων -και όχι μόνο- παγκοσμίως. Αυξημένη είναι η χρήση του και στην Ελλάδα, όπου ειδικά στην πανδημία είδαμε την τεχνολογία να επιστρατεύεται προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με έρευνα της LearnBonds, η δυναμική αυτή θα συνεχίσει να ενισχύεται τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα μεταφραστεί και στα παγκόσμια έσοδα, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά 155%, αγγίζοντας τα 40,8 δισ. δολάρια μέχρι το 2024. Την ανάπτυξη αυτή επιβεβαιώνει και το ετήσιο report της Wohlers Associates, σύμφωνα με το οποίο, η παγκόσμια βιομηχανία του 3D Printing θα φτάσει (σε αξία) τα 16 δις φέτος.

Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία του 3D Printing χρησιμοποιείται κυρίως σε μικρές παραγωγές, στην κατασκευή πρωτοτύπων καθώς και στην εκπαίδευση, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία περίπλοκων σχημάτων με μικρότερη ποσότητα υλικού, συγκριτικά με παραδοσιακές κατασκευαστικές μεθόδους. Όπως αναφέρει το Sculpteo, η πιο συνηθισμένη χρήση της 3D Εκτύπωσης είναι η δημιουργία πρωτοτύπων (68%) ενώ πολύ συνηθισμένη είναι επίσης η χρήση σε proof of concept.

Όσον αφορά τις εταιρείες παγκοσμίως που χρησιμοποιούν την μέθοδο περισσότερο, πρώτη με διαφορά είναι η HP. Η εταιρεία δημιούργησε ειδική μονάδα 3D Printing το 2014 και σήμερα έχει συνολικά 454 σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η General Electric, με 408 διπλώματα ευρεσιτεχνίας την τελευταία δεκαετία, ενώ ακολουθούν οι Epson και Siemens με 251 και 231 πατέντες αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από techradar.com

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις