Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις κορυφαίες τράπεζες επενδύουν στην βρετανική startup H4

Η εταιρεία ψηφιακής τεκμηρίωσης H4 έλαβε χρηματοδότηση 27 εκατ. δολαρίων από μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι JPMorgan, Goldman Sachs, Barclays και Linklaters.

Με έδρα στο Λονδίνο και περίπου 120 υπαλλήλους, η H4 ειδικεύεται στη δημιουργία ψηφιακών εγγράφων για συναλλαγές στις κεφαλαιαγορές. Η τεχνολογία της έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τέσσερις από τις κορυφαίες τράπεζες και δεκατέσσερις από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στον κόσμο, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν δισ. δολάρια στις αγορές ομολόγων υψηλής απόδοσης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και ήταν η πρώτη εταιρεία που μπήκε στο In-Residence πρόγραμμα της JPMorgan, το οποίο τελικά έγινε “εκκολαπτήριο” startups υψηλής ανάπτυξης. Τώρα, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκταθεί πέραν των αρχικών της πελατών και εργασιών.

“Η ανάγκη για ουσιαστικές λύσεις στον χώρο των ψηφιακών εγγράφων σε όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες είναι τεράστια”, δήλωσε με αφορμή τη χρηματοδότηση η Sarah Shenton, επενδύτρια της Goldman Sachs. ‘Η H4 είναι πολύ καλά τοποθετημένη στην πρώτη γραμμή παροχής λύσεων με σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην εταιρεία μας όσο και στον κλάδο.”

Από την πλευρά του, ο Joe Seifert, CEO και Co-founder της εταιρείας, ανέφερε: “Η ομάδα της H4 λύνει τα προβλήματα που δημιουργεί η χρήση τεχνολογίας δεκαετιών στο κομμάτι των συμβάσεων, που αποτελούν την καρδιά των χρηματοπιστωτικών και νομικών βιομηχανιών. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τέτοιες σημαντικές βιομηχανίες εξακολουθούν να βασίζονται σε ξεπερασμένα εργαλεία, όταν η τεχνολογία μπορεί να ξεκλειδώσει πολύ περισσότερα, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απομακρυσμένης εργασίας. ”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις