Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Spin της Ford επεκτείνεται στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία

Η αμερικανική Spin επεκτείνεται στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία, όπου ξεκίνησαν ήδη να κυκλοφορούν τα κοινόχρηστα πατίνια της.

Η εταιρεία, η οποία από το 2018 ανήκει στην Ford έχει ξεκινήσει ήδη να δραστηριοποιείται στην Κολωνία και αναμένεται σύντομα να κάνει την εμφάνισή της σε Ντόρτμουντ και Έσσεν. Η επέκταση αυτή, ήταν στα σχέδια της εταιρείας πριν από την πανδημία, καθώς στις αρχές του 2020 ήταν σχεδόν σίγουρο ότι αυτό το καλοκαίρι τα ηλεκτρικά πατίνια θα έχουν “την τιμητική τους” στην Ευρώπη.

Τα δεδομένα βέβαια από τότε άλλαξαν και πολλές εταιρείες του χώρου έχουν σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία τους ή έχουν αποσυρθεί εντελώς από κάποιες περιοχές. Αυτό δεν σταμάτησε όμως την Spin, καθώς όπως φαίνεται ακόμα “ποντάρει” στις μικρο-μεταφορές καθώς και στο ότι από εδώ και στο εξής ο κόσμος θα επιλέγει εναλλακτικές μορφές μετακινήσεων για να μην συνωστίζεται στα ΜΜΜ.

Με αυτό το σκεπτικό η Spin συνεχίζει το πλάνο επέκτασής της και μπαίνει σε μια αγορά που πραγματικά “σφύζει” από ανταγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη δραστηριοποιούνται οι Lime, Bird,  Circ,  Voi, Tier και Dott. Όσο για την επιλογή της Γερμανίας ως πρώτου “σταθμού”, αυτή έγινε λόγω της αυξημένης προτίμησης που δείχνουν οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο μέσο.

Πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Spin δείχνει ότι τα ηλεκτρονικά πατίνια είναι έτοιμα να γίνουν ο προτιμώμενος τρόπος μετακίνησης στη χώρα. Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων στη Γερμανία δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν ήδη ή σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ένα μέσο ατομικής μετακίνησης για τις μεταφορές τους από και προς τη δουλειά.

Επόμενες περιοχές στις οποίες θα κυκλοφορήσει η Spin είναι η Λυών και το Παρίσι της Γαλλίας, καθώς και αρκετές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις