Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Just Eat Takeaway εξαγοράζει την Grubhub για 7,3 δις

Ένα ακόμα τεράστιο deal στην αγορά του online delivery

Συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στον κόσμο του delivery παγκοσμίως. Η ευρωπαϊκή Just Eat Takeaway – που δημιουργήθηκε επίσημα τον Απρίλιο, με την έγκριση της συγχώνευσης της Just Eat και της Takeaway.com – ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την αμερικανική Grubhub σε ένα deal που αγγίζει τα 7,3 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά αυτή δεν σηματοδοτεί μόνο μία (ακόμα) μεγάλη συγχώνευση αλλά και μια στρατηγική επιλογή ενάντια στον ανταγωνισμό, αφού και η Uber Eats βρισκόταν σε συζητήσεις μέχρι και αυτή την εβδομάδα για την εξαγορά της Grubhub.

Ο όμιλος που θα δημιουργηθεί τώρα, θα έχει συνολικά περισσότερους από 70 εκατ. ενεργούς πελάτες σε όλον τον κόσμο. Ο Matt Maloney, CEO και founder της Grubhub, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Just Eat Takeaway και θα ηγηθεί του ομίλου σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Ο Jitse Groen, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Just Eat Takeaway.com, θα ηγηθεί της επιχείρησης παγκοσμίως.

“Ο Matt και εγώ είμαστε οι δύο εναπομείναντες βετεράνοι στον κλάδο, έχοντας ξεκινήσει τις αντίστοιχες επιχειρήσεις μας στις αρχές του αιώνα, αν και σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Και οι δύο πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο οι επιχειρήσεις με υψηλή ποιότητα και κερδοφόρα ανάπτυξη θα διατηρηθούν στον τομέα μας. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση παράδοσης τροφίμων στον κόσμο  – εκτός Κίνας”, δήλωσε ο Groen σχετικά με τη συμφωνία.

“… Δύο Startups έχουν καταστεί παγκόσμιοι ηγέτες στην αγορά … Με την υποστήριξη της Just Eat Takeaway.com, σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την αποστολή μας για να είμαστε ο γρηγορότερος και καλύτερος τρόπος παραγγελίας φαγητού … στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι”, δήλωσε από την πλευρά του ο Maloney.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις