Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Just Eat Takeaway.com: Έγκριση της συγχώνευσης και χρηματοδότηση 700 εκατ. ευρώ

Η Just Eat Takeaway.com, η εταιρεία που δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση του ολλανδικού κολοσσού του delivery Takeaway.com και του βρετανικού Just Eat, εξασφάλισε 700 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολόγων.

Μαζί με την χρηματοδότηση αυτή, ήρθε και η έγκριση της συγχώνευσης από την Βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, μία έγκριση η οποία “άργησε” καθώς η Επιτροπή προέβη σε έρευνα για το αν η Takeaway.com θα έμπαινε στη βρετανική αγορά σε περίπτωση που δεν συγχωνευόταν με την JustEat.

Στο παρελθόν, η Takeaway.com πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο αποχώρησε από τη χώρα το 2016. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε πληροφορίες ότι η εταιρεία θα μπορούσε να “ξαναμπεί” στη βρετανική αγορά χωρίς της συγχώνευση, ωστόσο τελικά διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο.

«Αφού ερευνήσαμε το πώς αυτή η συμφωνία ενδέχεται να επηρεάσει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε ικανοποιημένοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ανταγωνισμού», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Colin Raftery, ανώτερος διευθυντής συγχωνεύσεων της Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών είχε αξία 6,2 δισ. λιρών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις