Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι τάσεις στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στην Ελλάδα

Η Travelplanet24 παρουσίασε τις τάσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού το 2014, με βάση τα ακριβότερα και φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια της οικονομικής θέσης σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και αφορούν κρατήσεις και πτήσεις που έγιναν το2014.

Το 2014 οι Έλληνες έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια στις χαμηλότερες τιμές και ταξίδεψαν από 9,99 ευρώ για την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από 19,84 ευρώ για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24 παρατηρείται, ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την ελληνική αγορά, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως στην Πολωνία και την Ρωσία.

Οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές, κλείνουν τα εισιτήρια τους κατά μέσο όρο περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα και 33 μέρες κατά μέσο όρο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στο εξωτερικό. Στους δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγονται οι διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Λάρνακα. Οι τιμές στην οικονομική θέση για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα να ξεκινούν από 14 ευρώ το φθηνότερο εισιτήριο, και φτάνουν έως τα 229,5 ευρώ, ενώ στην business class για την διαδρομή Αθήνα-Λάρνακα, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ξεκινάει από 155,6 ευρώ και η υψηλότερη τιμή κυμαίνεται στα 451,3 ευρώ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα οι ταξιδιώτες έψαξαν και έκλεισαν εισιτήρια μέσα από την σελίδα της Travelplanet24 για τις διακοπές τους σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τιμή κατώτερη των 100 ευρώ. Η Ρώμη ήταν η φθηνότερη πτήση εξωτερικού, μόλις 19,60 ευρώ. Ωστόσο υπήρξαν τον περασμένο χρόνο και άλλοι προορισμοί διαθέσιμοι σε προσιτές τιμές όπως το Μιλάνο από 49,16 ευρώ, το Βελιγράδι από 66,15 ευρώ και το Παρίσι από 95 ευρώ. Σχετικά με τους προορισμούς εσωτερικού, την περίοδο των διακοπών, οι επιβάτες πλήρωσαν τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν από τα Χανιά στην Αθήνα (17,99 ευρώ) και από την Ρόδο στην Αθήνα (19,99 ευρώ). Ενώ τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν για τις πτήσεις Αθήνα-Σαντορίνη στα 231,93 ευρώ και Αθήνα-Κέρκυρα στα 218,64 ευρώ.

Επιπλέον, οι Έλληνες, αν και κατάφεραν να ταξιδέψουν οικονομικά στην Ευρώπη από 19,60 ευρώ, την περίοδο των διακοπών το περασμένο έτος, χρειάστηκε να πληρώσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ για να ταξιδέψουν σε μακρινούς και υπερατλαντικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία για να ταξιδέψει κάποιος την ημέρα των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι πλήρωσε 1.716 ευρώ. Οι 5 ακριβότεροι προορισμοί ήταν το Μαϊάμι, το Πέρθ της Αυστραλίας, το Ώκλαντ, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις