Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Square εξαγόρασε την ισπανική Fintech Startup, Verse

Η Square, εταιρεία πληρωμών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Verse μια ισπανική startup που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πληρωμές, χωρίς κανένα κόστος, μέσω του app της.

Παρόλο που οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, το MarketWatch εκτίμησε ότι η αξία της κυμάνθηκε κάπου ανάμεσα στα 30 και στα 50 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της, η Square ανέφερε ότι αυτό που την προσέλκυσε στην Verse ήταν η δυνατή της ομάδα καθώς και το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες μοιράζονται μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών.

Αυτό που δεν ανέφερε αλλά είναι πιθανότατα ένας από τους λόγους που προχώρησε στην εξαγορά είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή της Verse έρχεται να καλύψει το γεωγραφικό “κενό” της δικής της αντίστοιχης εφαρμογής, Cash App, που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Με την εξαγορά αυτή, η Square ξεκλειδώνει την αγορά της Ευρώπης.

Γι’ αυτό, αν και η Verse θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία, θα ενταχθεί στην ομάδα της Square που ασχολείται με το Cash App. Προτεραιότητα της τελευταίας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, είναι η startup να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από την ίδρυσή της το 2015, η Verse έχει καταφέρει να δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 15 χώρες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις