Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυρ. Λουφάκης: “Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, κόμβος δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους”

“Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας θα αποτελέσει ένα κόμβο δημιουργίας για νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα αλλά και αυτούς που χρειάζονται μια επιπλέον κατάρτιση για να πληρούν τα κριτήρια που ζητούν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις”

Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δρ. Κυριάκος Λουφάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, και συμπλήρωσε: “Αισθάνομαι ότι ΑΖΚ έχει από πίσω της τη θετική αύρα τόσο της κοινωνίας όσο και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας. Άλλωστε και το ThessINTEC ψηφίστηκε ομοφώνως. Αυτό δημιουργεί τεράστιο αίσθημα ευθύνης γιατί η πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα είναι σειρά μας να αποδείξουμε ότι αυτά που υποσχεθήκαμε θα τα πραγματοποιήσουμε”.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 17 Ιουνίου 2020 από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: “Θέλουμε η ΑΖΚ να γίνει το σπίτι της καινοτομίας και της ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη σήμερα ξεκινά τον πρωταθλητισμό στην καινοτομία και στην τεχνολογία χάρη στην ΑΖΚ, τη μήτρα του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς ThessINTEC”.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρης Μπίλιας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, η Διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης Νίκος Ευθυμιάδης, η βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης ΝΔ Άννα Ευθυμίου, η βουλευτής Α’ Θεσ/νικης ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΖΚ, ο Πρόεδρος ΔΕΘ- HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγκελίδης, ο Πρόεδρος ΚΕΠΑ Θωμάς- Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Πρόεδρος ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις