StartUpper

Το όγδοο Regional Growth Conference “έρχεται” στην Πάτρα – Οι βασικοί πυλώνες

Το 8th Regional Growth Conference, το συνέδριο – σταθμός για την Περιφέρεια, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στο Achaia Clauss, στην Πάτρα, θέτοντας στο επίκεντρο επτά βασικές θεματικές – πυλώνες, με βάση ζητήματα που αποτελούν βασικούς προβληματισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Μεταξύ των επτά πυλώνων οι τρεις πρώτοι αφορούν 1.  στην Οικονομία και η Ανάπτυξη, 2. Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη και 3.Τουρισμός, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Τα επιμέρους θέματα του Πυλώνα Οικονομία και Ανάπτυξη είναι:

 • Η Ελλάδα και οι βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Σημαίνοντες ομιλητές, με κύρος και γνώση θα αναφερθούν στο πώς μπορεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών να εφαρμοστεί και στην ελληνική Περιφέρεια, προσβλέποντας σε άριστα αποτελέσματα.
 • Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις: Η μεγάλη στιγμή. Ένα θέμα που συζητείται ευρέως τελευταία, οι χρηματοδοτήσεις, και πώς αυτές θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Στο θέμα θα τοποθετηθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, πρόεδρος της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος 2019, επίκουρος καθηγητής νομικής ευρωπαϊκού δικαίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 • Ο ρόλος των δημόσιων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη. Σε αυτό το session θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα, που έχουν για θέματα ανάπτυξης, οι δημόσιες επενδύσεις. Για το θέμα θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
 • Ο αγροτικός τομέας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Άλλος ένας τομέας με καταλυτική σπουδαιότητα, δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας είναι άμεσα συνυφασμένος με την ανάπτυξη και την ευρωστία της ελληνικής Περιφέρειας.
 • Πολιτικές διαχείρισης τουριστικών προορισμών στην Covid-19 εποχή. Ένα θέμα που “καίει”, καθώς, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, η χώρα μας ευελπιστεί να πάνε όλα καλά, αφού αναδειχθήκαμε ως ο πλέον ασφαλής προορισμός για διακοπές με ασφάλεια.

Στον δεύτερο Πυλώνα Περιβάλλον, Ενέργεια Βιώσιμη Ανάπτυξη, τα επιμέρους θέματα, που θα αναλυθούν, είναι:

 • Πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη. Ένα digital session, στο οποίο θα αναλυθεί αυτό το θέμα αιχμής, για το μέλλον όλων μας.
 • Ενέργεια και περιβάλλον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ζήτημα θα αποτελέσει το επίκεντρο ενός, ακόμη, digital dialogue, ανάμεσα σε έναν γνωστό δημοσιογράφο και έναν εξειδικευμένο ομιλητή.
 • Δρόμοι ενέργειας. Εδώ θα αναλυθούν οι τρόποι και οι διαδικασίες, μέσω των οποίων η ενεργειακή πολιτικής στην Περιφέρεια μπορεί να επιφέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
 • Κοινωνική καινοτομία, περιφερειακή ανάπτυξη και ενεργειακές κοινότητες. Ο ρόλος της λεγόμενης κοινωνικής καινοτομίας είναι μείζων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, πολλώ δε μάλλον αν συσχετίζεται με την ενέργεια.
 • Σπατάλη τροφίμων: Περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία. Το παγκοσμίου ενδιαφέροντος ζήτημα της αποφυγής του λεγόμενου food waste θα τεθεί επί τάπητος.
 • Φυσικοί πόροι και περιβάλλον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ζήτημα θα αναλύσουν οι ομιλητές σε στρογγυλό τραπέζι.

Στον τρίτο Πυλώνα που θα αφορά στον Τουρισμό, Επιχειρηματικότητα και  Καινοτομία, με τις εξής επιμέρους θεματικές:

 • Ψηφιακός μετασχηματισμός των περιφερειακών επιχειρήσεων. Σε μια εποχή, που ψηφιοποιούνται τα πάντα, είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι και οι επιχειρήσεις της ελληνικής Περιφέρειας οφείλουν να ακολουθήσουν, ειδικά όταν πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, οι οποίες ενέσκυψαν λόγω του lockdown. Στο θέμα θα τοποθετηθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
 • Πώς δημιουργείται καινοτομία στην Περιφέρεια. Πού οφείλουν κοινωνία και επιχειρήσεις. Σε αυτή τη θεματική ενότητα οι ομιλητές θα αναλύσουν τις οδούς, μέσω των οποίων μπορεί η καινοτομία να πάρει τη θέση που της αξίζει στην Περιφέρεια.
 • Προετοιμάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Πολύς λόγος για τα νέα δεδομένα που θα επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αρκεί να είμαστε όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κλιματική αλλαγή και νέες τεχνολογίες η «αιχμή του δόρατος».
 • Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας και νέος αναπτυξιακός νόμος. Ένα θέμα που «καίει» όλους όσοι απασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, θα κουβεντιάσουν έγκριτοι ομιλητές σε στρογγυλό τραπέζι.
 • Επιχειρηματικότητα στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Ακόμη ένα στρογγυλό τραπέζι για έναν νευραλγικό τομέα, που συσχετίζεται άμεσα με την περιφερειακή ανάπτυξη.
 • Digital tourism. Ένα ψηφιακό session, όπου σημαντικοί ομιλητές θα καταθέσουν γνώμες για το πώς καλείται να ανταποκριθεί ο τομέας του τουρισμού στις νέες συνθήκες.

Για το αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά και για εγγραφές σας στο Συνέδριο με φυσική παρουσία μπορείτε να επισκεφθείτε το www.regional-growth-conference.gr

Διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο του Συνεδρίου στο www.regional-growth-congference.gr και τα Social Media μας www.facebook.com/RegionalGrwothConference/ , www.instagram.com/RegionalGrowthConference/ και www.twitter.com/RegionalGrowthConference/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.