Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Barion Payment σήκωσε 2 εκατ. ευρώ και “μπαίνει” σε νέες ευρωπαϊκές αγορές

Η Barion Payment, μια εκ των κορυφαίων ουγγαρικών Fintech startups, σήκωσε χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Financial Services Capital, με στόχο να συνεχίσει την επέκταση της σε περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και να κυκλοφορήσει νέες υπηρεσίες και προϊόντα πληρωμών.

Η Barion ιδρυθηκε το 2015 στη Βουδαπέστη και παρέχει λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών – μια πύλη πληρωμών και ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Η εταρεία έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σημαντικά από την ίδρυσή της και αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί πάνω από 7000 πελάτες από τον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε πέντε χώρες (Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Γερμανία και Σλοβακία).

Μέχρι σήμερα, 2.3 εκατ. χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες πληρωμών της Barion, ενώ ο συνολικός όγκος συναλλαγών ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο “μπαίνοντας” πιο δυναμικά στην Κεντρική Ευρώπη, με μια νέα σειρά υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη χρηματοδότηση της Barion συμμετείχε και η Home Credit Group, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα την Πράγα. Ο νέος επενδυτής της εταιρείας, Financial Services Capital, είναι μια επίσης μεγάλη ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία με παρουσία στο Λονδίνο, την Πράγα, τη Μαδρίτη, τη Βιέννη και το Λουξεμβούργο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις