Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Neos: Τα ελληνικά wearables ανέπαφων πληρωμών “κατακτούν” τη Βόρεια Ευρώπη

Σύμφωνα με τη Mastercard, 175 εκατομμύρια Ευρωπαίοι καταναλωτές δηλώνουν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν wearables για την πραγματοποίηση πληρωμών, τη στιγμή που η πρόσφατη πανδημία και η αύξηση των ορίων πραγματοποίησης συναλλαγών χωρίς την υποχρεωτική χρήση PIN έχουν εκτοξεύσει τον όγκο των ανέπαφων πληρωμών πανευρωπαϊκά.

Εκμεταλλευόμενη την τάση αυτή, μια ελληνική startup, συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής με την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής κοσμημάτων και διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά βραχιόλια και αξεσουάρ που λειτουργούν όπως μια κάρτα ανέπαφων πληρωμών.

Η Neos (πλήρης ονομασία Neos Beyond Payments)  δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδέσουν τα κοσμήματά της με όποια από τις υποστηριζόμενες κάρτες πληρωμών. Η σύνδεση γίνεται μέσω Android φορητών συσκευών ή και κατά την αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα neospay.com.

Έτσι, φορώντας ένα Neos βραχιόλι, ο καταναλωτής κάνει τις πληρωμές του σε οποιοδήποτε τερματικό (POS) ανέπαφων συναλλαγών, απλά με μία κίνηση του χεριού του. Ανά πάσα στιγμή, ο χρήστης μπορεί επίσης μέσω Android εφαρμογής, να αλλάξει τη συνδεδεμένη κάρτα πληρωμών, αφαιρώντας την υπάρχουσα και προσθέτοντας μία άλλη. Σε περίπτωση, δε, απώλειας του βραχιολιού, μπορεί άμεσα μέσω του smartphone να ακυρώσει τη σύνδεση της κάρτας με το wearable, χωρίς να χρειαστεί να ακυρώσει την ίδια την κάρτα πληρωμών.

Τα κοσμήματα και τα wearables πληρωμών της Neos λειτουργούν χωρίς μπαταρία, άρα δεν χρειάζονται φόρτιση και είναι πάντα λειτουργικά και έτοιμα για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών. Είναι αδιάβροχα και λειτουργούν αυτόνομα. Από άποψη σχεδιασμού, η Neos έχει ως στόχο τη δημιουργία κοσμημάτων και wearables που ο χρήστης αγαπά και θέλει να φορά και δίνει προσοχή στον συνδυασμό ποιοτικών και συνάμα ανθεκτικών υλικών.

Η Neos δραστηριοποιείται ήδη προς τις αγορές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας (εκεί όπου η χρήση καρτών τείνει να οδηγήσει στην εξάλειψη των μετρητών), όπως επίσης και προς τη γερμανική αγορά, με προοπτικές επέκτασης σε Βρετανία, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Στην υπάρχουσα συλλογή περιλαμβάνονται κομμάτια που είναι κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενα, φιλικά προς το περιβάλλον, υλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Neos, της οποίας ιδρυτές είναι οι Βαγγέλης Καραλής, Μυρτώ Κοντογιάννη και Παναγιώτης Μαρκίδης, δραστηριοποιείται ήδη προς τις αγορές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, όπως επίσης και προς τη γερμανική αγορά, με προοπτικές επέκτασης σε Βρετανία, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Η Neos συμμετείχε επίσης στον πρόσφατο κύκλο επιτάχυνσης της επιχειρηματικής δράσης του προγράμματος Egg, το οποίο είναι μία σύμπραξη της Eurobank και του Corallia.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογία της εταιρείας είναι διαθέσιμη μέσω συνεργασίας με τη σουηδική εταιρεία Fidesmo, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των πληρωμών και συγκεκριμένα του tokenization.  Η Fidesmo παρέχει ουσιαστικά στη Neos πρόσβαση στην πλατφόρμα tokenization της Mastercard.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις