Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δικά τους GIFs μπορούν να δημιουργούν πλέον οι χρήστες του Viber

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μια από τη γνωστή εφαρμογή μηνυμάτων, ανακοίνωσε την λειτουργία δημιουργίας GIF, με την οποία επιτρέπει πλέον στους χρήστες της να δημιουργούν GIFs και να τα στέλνουν σε φίλους και οικογένεια.

Με τη ζήτηση για άμεσα μηνύματα να αυξάνεται παγκοσμίως, η καινούργια λειτουργία δημιουργίας GIF είναι, σύμφωνα με την εταιρεία. μια ταιριαστή προσθήκη σε αυτήν των Ομαδικών Βιντεοκλήσεων για έως 20 συμμετέχοντες και των ομαδικών συνομιλιών για έως 250 συμμετέχοντες. Η νέα λειτουργία δημιουργίας GIF λανσαρίστηκε αρχικά στο iOS, με τις συσκευές Android να ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σε οποιαδήποτε συνομιλία, οι χρήστες του Viber μπορούν πλέον να τραβήξουν ένα σύντομο βίντεο με τη νέα λειτουργία κάμερας της εφαρμογής, ή να διαλέξουν ένα βίντεο από τα αποθηκευμένα τους, και να το μετατρέψουν σε ένα GIF με boomerang και γρήγορη ή αντίστροφη κίνηση.

Για να μετατρέψει ο χρήστης ένα βίντεο σε GIF πρέπει:

– Να κόψει το βίντεο ώστε να διαλέξει το απόσπασμα που θα μετατρέψει σε GIF.
– Να επιλέξει μια λειτουργία για το GIF (από boomerang, συνεχή επανάληψη, αντίστροφο βίντεο, αργή ή γρήγορη κίνηση x2 ή x4).
– Να δώσει στυλ στο καινούργιο GIF με κείμενο σε διάφορες γραμματοσειρές και χρώματα, αλλά και σχέδια και αυτοκόλλητα.

“Αυτή την εποχή, το Viber έχει βάλει σκοπό περισσότερο από ποτέ να δώσει τα εργαλεία στους χρήστες της για να εκφραστούν όσο καλύτερα γίνεται με άμεσα μηνύματα. Όπως λέμε στο Viber, αν ένα emoji αντικαθιστά μια λέξη, τα GIFs και τα αυτοκόλλητα μπορούν να αντικαταστήσουν μια ολόκληρη φράση. Ακόμη περισσότερο τώρα που με τα εξατομικευμένα GIFs οι χρήστες μπορούν να εκφραστούν με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια και με πιο αστείο τρόπο”, δήλωσε σχετικά ο Ofir Eyal, COO της Rakuten Viber.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις