Την εξαγορά της ισραηλινής CyberX ανακοίνωσε επίσημα η Microsoft

Η CyberX δημιουργήθηκε το 2013 από τον Ομέρ Σνάιντερ και τον Νιρ Γκιλέρ (δύο βετεράνους της ελίτ cyber μονάδας των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων), με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων ασφαλείας

Στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της CyberX, μια εξειδικευμένης ισραηλινής εταιρείας ασφάλειας και προστασίας βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου βασισμένων στην τεχνολογία Διασυνδεμένων Πραγμάτων (IoT) προχώρησε χθες η Microsoft, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Αν και δεν αναφέρονται οι όροι της συμφωνίας ή το ποσό της εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν αμερικανικά και ισραηλινά έντυπα στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, η Microsoft δαπάνησε ποσό που φθάνει τα 165 εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη εξαγορά ενισχύει τη στρατηγική θέση της Microsoft στην διεθνή αγορά (IoT) αλλά και των αυτόνομων συστημάτων, στην οποία είχε μπει δυναμικά πριν δυο χρόνια με την εξαγορά της startup Bonsai (νυν Project Bonsai) και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας Azure IoT της Microsoft.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου του τμήματος Cloud και AI της Microsoft, Μίκαελ Μπρέιβερμαν-Μπλουμεστικ: “Η CyberX θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες δυνατότητες ασφάλειας του Azure IoT αλλά και ενισχύσει σε υπάρχουσες συσκευές, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εφαρμογές IoT, την επιχειρησιακή τεχνολογία και τις υποδομές ασφάλειας”.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Azure IoT της Microsoft, Σαμ Τζόρτζ προσέθεσε ότι “Με την CyberX, οι πελάτες μας θα μπορούν να ανακαλύψουν τα υπάρχοντα στοιχεία του IoT, να διαχειριστούν και να βελτιώσουν την ασφάλεια αυτών των συσκευών”.

Η CyberX δημιουργήθηκε το 2013 από τον Ομέρ Σνάιντερ και τον Νιρ Γκιλέρ (δύο βετεράνους της ελίτ cyber μονάδας των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων), με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων ασφαλείας που θα προστατεύουν συσκευές, πλατφόρμες και υποδομές που είναι συνδεδεμένες και παρακολουθούν ή διαχειρίζονται οποιαδήποτε συστήματα ελέγχου. Μέχρι την εξαγορά της από την Microsoft είχε συγκεντρώσει 48 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από επενδυτές και funds, όπως οι Qualcomm VC, Inven, Norwest Venture Partners, Glilot Capital Partners, Flint Capital, ff Venture Capital και OurCrowd.

Τα τελευταία 5 χρόνια η εταιρεία παρείχε εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού για κυβερνοασφάλεια σε βιομηχανικά συστήματα εντολών και ελέγχου που βασίζονται στην τεχνολογία “Internet of Things” (IoT).Οι λύσεις προστασίας της CyberX βασίζονται σε αλγόριθμους που αναλύουν την επικοινωνία των δικτύων και αναγνωρίζουν – με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – τις ανωμαλίες στην επικοινωνίας μεταξύ μηχανικών συστημάτων (M2M), καλύπτοντας τις ανάγκες ασφαλείας μεγάλων εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, της παραγωγής φαρμάκων, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και στον κλάδο των εργοστασίων παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων.

Οι ιδρυτές της CyberX θα ενταχθούν στο διοικητικό στελεχιακό δυναμικό της Microsoft ενώ οι πλατφόρμες, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να υποστηρίζονται από το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας στο Ισραήλ (Χετζλίγια) και τις ΗΠΑ (Βοστώνη).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις