Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple λανσάρει ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου με τεχνολογία NFC

Οι χρήστες iPhone και Apple Watch θα μπορούν να προσθέτουν πλέον ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου στις συσκευές τους, προκειμένου να ξεκλειδώνουν τα οχήματά τους ασύρματα. Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Apple στο ετήσιο συνέδριό της το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα λειτουργεία είναι μέρος του νέου iOS 14 και λειτουργεί με τεχνολογία NFC. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα υποστηρίζει θα είναι η νέα σειρά BMW 5, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Πώς θα λειτουργεί

Ο χρήστης θα πρέπει να συνδέερι τη συσκευή του με ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία και εφόσον θέλει να το ξεκλειδώσει θα πρέπει να κρατάει το κινητό/ ρολόι του κοντα σε ένα σημείο “NFC’ του αυτοκινήτου, για παράδειγμα στη λαβή της πόρτας.

Σύμφωνα με την Apple, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του με αναγνώριση προσώπου ή κάποιο κωδικό, ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει κάποιες λειτουργίες πρόσθετης ασφάλειας. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και στο iOS 13.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος του αυτοκινήτου θέλει να μοιραστεί το κλειδί, θα το κάνει μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων, ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να θέσει κάποιους περιορισμούς, στην επιτάχυνση, την ταχύτητα ή την ένταση του στερεοφώνου. Θα μπορεί επίσης να “πάρει πίσω” το κλειδί, όποτε θέλει.

Η Apple λέει ότι τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου λειτουργούν χωρίς σύνδεση δικτύου και είναι διαθέσιμα «για έως και 5 ώρες» μετά την εξάντληση της μπαταρίας του iPhone και την μετάβαση σε λειτουργία “power reserve”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχαίες που προσφέρουν ψηφιακά κλειδιά με παρόμοιες λειτουργίες αλλά όλα “τρέχουν” σε ξεχωριστές εφαρμογές, και όχι στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις