Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι U2 επενδύουν σε τεχνολογικές Startups, μέσα από ιρλανδικό fund

Ο David Howell Evans και ο Adam Clayton, μέλη του γνωστού ροκ συγκροτήματος U2, στηρίζουν ένα νέο τεχνολογικό fund στην Ιρλανδία, το οποίο στοχεύει να σηκώσει 100 εκατ. ευρώ.

Εκπρόσωπος της VentureWave Capital, της επενδυτικής εταιρείας πίσω από το fund, επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας ότι τόσο ο κιθαρίστας όσο και ο μπασίστας του συγκροτήματος είναι ανάμεσα στους επενδυτές του fund.

Όσον αφορά το επενδυτικό ταμείο, το οποίο ονομάζεται “Impact Ireland”, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου άντλησης κεφαλαίων, τον Σεπτέμβριο του 2019, άγγιξε τα 20-30 εκατ. ευρώ. Τώρα, με τα κεφάλαια του δεύτερου γύρου, το fund στοχεύει να επενδύσει σε εταιρείες από την Ιρλανδία που παράγουν παγκόσμια «τεχνολογία για καλό σκοπό».

Πιο συγκεκριμένα, θα στοχεύσει σε εταιρείες με cloud-based τεχνολογίες, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, η διατροφή, η γεωργία, η ενέργεια και το περιβάλλον.  Το Impact Ireland θα επενδύσει συνολικά σε έως και 15 εταιρείες, “ρίχνοντας” σε καθεμία από αυτές, από 1 έως 25 εκατ. ευρώ.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη των U2, μπαίνουν στον κόσμο των επενδύσεων. Το 2012, ο Bono με τον David Howell Evans (γνωστό ως The Edge) συμμετείχαν στον δευτερο γύρο χρηματοδότησης της Dropbox, ο οποίος άγγιξε τα 250 εκατ. δολάρια. Από τότε ο Bono έχει προχωρήσει σε αρκετές ακόμα επενδύσεις, με τελευταία αυτή στην Varo Money, ύψους 241 εκατ. δολαρίων που έκλεισε φέτος. Επίσης φέτος, ο The Edge επένδυσε στη Nova Credit, συμμετέχοντας σε έναν γύρο 50 εκατ. δολαρίων.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις