Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

solarisBank: Νέος γύρος 60 εκατ. ευρώ για την γερμανική Fintech

Η γερμανική Fintech solarisBank, κατάφερε, παρά την πανδημία και το σκάνδαλο της Wirecard που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη χώρα, να κλείσει μια νέα χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την αξία της στα 320 εκατ. ευρώ.

Του νέου γύρου ηγήθηκε η HV Holtzbrinck Ventures, με την  yabeo να επενδύει ξανά ένα σημαντικό ποσό στην εταιρεία. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν επίσης οι Vulcan Capital, Samsung Catalyst Fund και Storm Ventures, αλλά και υφιστάμενοι επενδυτές όπως οι BBVA, SBI Group, ABN AMRO Ventures, Global Brain, Hegus και Lakestar.

Ποια είναι η solarisBank

H solarisBank δεν ανήκει στις “συμβατικές” Fintech αφού δεν απευθύνεται απευθείας στον πελάτη, αλλά συνεργάζεται με άλλες Fintech και τους παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω APIs. Η solarisBank “χτίζει” ουσιαστικά άλλες εταιρείες, παρέχοντάς τους τις υποδομές και κάνοντας την “βαριά δουλειά” για αυτές.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 70 εταιρείες και έχει προσελκύσει συνολικά 400.000 πελάτες. Κάποιοι από αυτούς, ενδεικτικά, είναι η Tomorrow, η Vivid, η Trade Republic και οι  Bison και Bitwala. Στους πελάτες της προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες, υπηρεσίες πληρωμών, κουπόνια, δυνατότητα διασυνοριακών συναλλαγών και άλλα.

Μελλοντικά, η εταιρεία στοχεύει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της, εισάγοντας τοπικά IBANs στις βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό, φιλοδοξεί ότι θα την βοηθήσει να προσελκύσει περισσότερους πελάτες εκτός Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της το 2016, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει άλλους τρεις γύρους χρηματοδότησης, με τα κεφάλαια που έχει αντλήσει να υπολογίζονται συνολικά στα 155 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

EFA: Fintechs από όλη την Ευρώπη ενώνονται σε μια νέα συμμαχία

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις