Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα παγκόσμιας κλάσης οικοσύστημα υπερυπολογιστικής “γεννιέται” στην Ευρώπη

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού οικοσυστήματος υπερυπολογιστικής βρίσκεται η ΕΕ.

Μετά από σχετική πρόσκληση, το European High Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU) επέλεξε 19 προτάσεις-έργα, τα οποία συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Με συνολικό budget 55 εκατ. ευρώ, οι προτάσεις αυτές θα υποστηρίξουν δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας που θα βοηθήσουν την Ευρώπη να καταστεί ανταγωνιστική στον τομέα της υπερυπολογιστικής, παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, 9 από τα projects θα ασχοληθούν με την αποδοτικότητα των υπερυπολογιστικών συστημάτων και 5 με την ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικού λογισμικού υπερυπολογιστικής. Τα υπόλοιπα, αναμένεται να αναπτύξουν περαιτέρω, να προσαρμόσουν και να βελτιστοποιήσουν το λογισμικό για εφαρμογές στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, αξιοποιώντας συνέργειες και open-source λύσεις, όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την ΕΕ, τα έργα αυτά θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά, δημιουργώντας ουσιαστική αξία για την Ευρώπη. Οι συμφωνίες επιχορήγησης βρίσκονται στο στάδιο υπογραφής και εφόσον όλα πάνε καλά τα έργα θα ξεκινήσουν το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2021.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις