Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Και Sexy και πετυχημένες Entrepreneurs!

Ανάμεσα στους δεκάδες founders επιτυχημένων startup, που βλέπουν το όνομά τους σε αφιερώματα, παρουσιάσεις και δημοσιεύματα κάθε μήνα για τις συμφωνίες, τις αποφάσεις και τα σχέδια τους για το μέλλον, υπάρχει μια μικρή ομάδα που ξεχωρίζει με την …πρώτη ματιά. Είναι οι γυναίκες founders, που συνδυάζουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο με το ομορφιά και την θηλυκότητα. Όχι απλά επιτυχημένες, δυναμικές και ταλαντούχες αλλά εξαιρετικά σέξι. Είναι οι γυναίκες της νέας χιλιετίας, οι οποίες μπήκαν στον ανδροκρατούμενο χώρο των startup με στόχο να φτάσουν στην κορυφή.

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζέσικα Άλμπα αποδεικνύει καθημερινά τα τελευταία 10 χρόνια πως μια γυναίκα μπορεί να διαθέτει ταυτόχρονα εκπληκτική ομορφιά και υψηλό δείκτη ευφυίας. Η 38χρονη Αμερικανίδα με Μεξικανικές ρίζες από το 2006 ως και το 2012 αποτελούσε ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στο Χόλιγουντ και μια από τις ωραίες και ποθητές γυναίκες του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορυφαίων ανδρικών και γυναικείων περιοδικών (Maxim, People,  GQ, In Style, Empire, FHM, Men’s Health, κ.α.).Από το 2012 όμως είναι Founder και Πρόεδρος της startup The Honest Company, που εξειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης με την χρήση καινοτομικών μεθόδων και προηγμένων τεχνολογιών.
Μέσα σε δυο χρόνια συγκέντρωσε 122 εκατομμύρια δολάρια σε funding από επώνυμους επενδυτές και funds ενώ η αξία της εταιρείας της έφθασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Σήμερα η εταιρεία της έχει επεκταθεί σε πολλές κατηγορίες προϊόντων για μητέρες, μωρά και για την γυναικεία περιποίηση, η αξία της είναι σχεδόν 1,5 δις, οι μετοχές της αξίζουν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια και η προσωπική της περιουσία είναι περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια.

Η 34χρονη Καναδή, με ρωσική καταγωγή, Μισέλ Ρομανόφ είναι είναι founder και πρόεδρος της fintech startup Clearbanc, μιας ψηφιακής επενδυτικής τράπεζας που εξειδικεύεται στην ενίσχυση, υποστήριξη και ανάπτυξη νέων επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων του τεχνολογικού τομέα και του e-commerce. Με το σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης η Clearbanc, που κλείνει φέτος τα 4 χρόνια λειτουργίας,  αναμένεται να εισέλθει στο κλαμπ των «Μονόκερων» των επιχειρήσεων, με αξία πάνω από 1 δις δολλάρια μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Η «η πιο σέξι επιχειρηματίας της χρονιάς» του Καναδά σύμφωνα με γνωστό ανδρικό περιοδικό έχει προσωπική της περιουσία, που ξεπερνάει τα 185 εκατομμύρια δολλάρια, αφού από την εφηβεία της είχε ιδρύσει, αναπτύξει και πωλήσει 5 εταιρείες !

Πριν από 8 χρόνια η 25χρονη- τότε- Μπριτ Μορίν ονειρευόταν να γίνει η νέα Όπρα αλλά στην ψηφιακή της εκδοχή, απευθυνόμενη κυρίως στις γυναίκες της γενιάς των Millennium. Το 2011 ίδρυσε την lifestyle startup Brit + Co. χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες της από την Google και την Apple ως οδηγό. Αρχικά ως ενημερωτικό site αλλά στην συνέχεια αποφάσισε να μεταμορφώσει την εταιρεία της σε μια, με επίκεντρο τα ψηφιακά μέσα. Έχοντας συγκέντρωσε συνολικά επενδυτικά κεφάλαια ύψους 97,5 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιούργησε ένα διεθνές brand με 130 εκατομμύρια φανατικές αναγνώστριες, ενώ η ίδια έχει γίνει fashion icon και ίνδαλμα για χιλιάδες trendy γυναίκες, που την θεωρούν ως την «Martha Stewart της Silicon Valley»….

Η 35χρονη Όλγκα Βιντίσεβα είναι η βασική μέτοχος, founder και CEO του online καταστήματος Shoptiques και μια από τις πιο σέξι γυναίκες στον χώρο των επιχειρήσεων. Γεννημένη στην Ρωσία μετακόμισε σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά της στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο μέλλον και…με ένα ασυνήθιστο παιδικό όνειρο: να γίνει ιδιοκτήτρια τράπεζας ή πρόεδρος τράπεζας!
Μετά τις σπουδές της στην διοίκηση επιχειρήσεων στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Harvard, όπου χρειάστηκε να δουλεύει part-time ως μοντέλο, δοκίμασε τις δυνάμεις της στην Goldman Sachs. Όμως σ’ ένα ταξίδι στο Παρίσι ερωτεύτηκε την μόδα και συνειδητοποίησε πως μπορεί να γίνει πλούσια σαν τραπεζίτης και ταυτόχρονα να κάνει κάτι που της αρέσει πραγματικά, μόνο με την δική της εταιρεία. Σήμερα η εταιρεία της Shoptiques συνεργάζεται με 5.000 μπουτίκ και καταστήματα μόδας σε 2.000 πόλεις από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και η  Όλγκα κερδίζει τις εντυπώσεις στις συνεντεύξεις και τις εκδηλώσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο με την ομορφιά και το στυλ της.

Η Ρουζβάνα Μπασίρ, founder και CEO της travel startup Peek, θυμίζει περισσότερο πρωταγωνίστρια του Μπόλιγουντ παρά businesswoman. Κι όμως αν και η εκπληκτική ομορφιά της μαγνητίζει τα βλέμματα στις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις της, η 36χρονη Βρετανίδα, με πακιστανική καταγωγή, θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες CEO της νέας γενιάς λόγω της ευφυίας της και των εξαιρετικών ηγετικών ικανοτήτων της.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 2014 το περιοδικό Glamour την συμπεριέλαβε στην λίστα με τα «Πρόσωπα κάτω των 35 ετών που αλλάζουν τον τομέα της τεχνολογίας» και το περιοδικό, Fast Company στο ετήσιο Top 100 με τα «Πιο Δημιουργικά Πρόσωπα της Χρονιάς».
Σήμερα η «Peek», που εξειδικεύεται στις ταξιδιωτικές δραστηριότητες, περιηγήσεις και επισκέψεις τουριστών σε όλο τον κόσμο, έχει ετήσιο τζίρο γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια και τα περισσότερα έγκυρα οικονομικά έντυπα θεωρούν ότι θέμα χρόνου να ξεπεράσει σε αξία το 1 δις δολάρια. Γι’ αυτό και συχνά αναφέρονται στην startup της Ρουζβάνα, που λατρεύει τα ταξίδια και τo casual chic ντύσιμο, ως «Ο επόμενος μονόκερος της Βορ. Αμερικής»…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις