Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση 250 εκατ. δολαρίων από την Sony στην Epic Games

Η Sony επένδυσε 250 εκατ. δολάρια στην Epic Games, την εταιρεία πίσω από το διάσημο Fortnite, το πιο κερδοφόρο mobile game του 2020. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, πρόκειται για μια στρατηγική συμφωνία, η οποία θα επεκτείνει την υφιστάμενη σχέση τους.

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην βιομηχανία των video games χάρη στο Fortnite αλλά και στην Unreal, την πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών πάνω στην οποία τρέχουν μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια του κόσμου. Η εταιρεία παράλληλα έχει το δικό της online store για video games, το οποίο ανταγωνίζεται το Steam.

“Η ισχυρή τεχνολογία της Epic σε τομείς όπως τα γραφικά την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης παιχνιδιών με την Unreal Engine και άλλες καινοτομίες”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida σε σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη. “Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για αυτό,  από το Fortnite.”

“Μέσω της επένδυσής μας, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία με την Epic για να ευχαριστήσουμε και να προσφέρουμε αξία στους καταναλωτές και στον κλάδο γενικότερα, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και σε όλο το ραγδαία εξελισσόμενο τοπίο ψηφιακής ψυχαγωγίας”.

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Epic στο VentureBeat, η συμφωνία – που ανεβάζει την αξία της στα 17,86 δισ. δολάρια – δεν σημαίνει ότι τα παιχνίδια της θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα σε κονσόλες της Sony. Αντιθέτως, το studio θα μπορεί να κυκλοφορεί παιχνίδια σε όποια πλατφόρμα επιλέγει το ίδιο. Με την επένδυση, η Sony αποκτά μετοχικό μερίδιο 1.4% στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη – γνωστή – επένδυση που είχε λάβει η Epic Games ήταν ύψους 1,25 δισ. δολαρίων, από τις KKR, ICONIQ Capital, Smash Games, aXiomatic, Vulcan Capital, Kleiner Perkins και Lightspeed Venture Partners. Η αξία της τότε άγγιζε τα 15 δισ. δολάρια.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις