Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρευνα TalentLMS και Workable: Ποια είναι τα πιο περιζήτητα soft skills στην αγορά εργασίας;

Η πλατφόρμα εκπαίδευσης υπαλλήλων TalentLMS της εταιρείας Epignosis και η πλατφόρμα προσλήψεων Workable, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν, σε συνεργασία με το βρετανικό περιοδικό Training Journal, την πρώτη έρευνα για τις πρακτικές “Upskilling” και “Reskilling” των εταιρειών.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εκατοντάδες εταιρείες και εργαζομένους τον περασμένο Μάιο έδειξε ότι το 43% των εταιρειών επένδυσαν περισσότερο στο “upskilling” και το “reskilling” των υπαλλήλων τους μετά την πανδημία, ενώ το 42% των εργαζομένων παρακολούθησαν μόνοι τους μαθήματα ώστε να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες και το βιογραφικό τους.

Σύμφωνα με τις εταιρείες που ερωτήθηκαν, τα τρία soft skills στα οποία θεωρούν ότι υπολείπονται οι υπάλληλοί τους είναι η επικοινωνία (57%), οι ηγετικές ικανότητες (54%) και η προδραστική σκέψη (50%), ενώ θεωρούν ότι τα soft skills είναι πιο σημαντικά από τις τεχνικές δεξιότητες όσο κανείς ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας μιας εταιρείας. Πάντως οι ίδιοι οι υπάλληλοι έχουν διαφορετική άποψη: το 66% θεωρούν ότι οι τεχνικές δεξιότητες είναι εκείνες που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων τους σε νέες τεχνολογίες είναι για το 65% των εταιρειών ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους έχουν επενδύσει σε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης. Επιπλέον, ερωτηθείσες για τα οφέλη των προγραμμάτων ενίσχυσης των δεξιοτήτων των υπαλλήλων τους, οι εταιρείες απάντησαν σε ποσοστό 91% ότι έχουν δει αύξηση της παραγωγικότητας, οφέλη στην επίτευξη των εταιρικών στόχων (84%), στη φήμη της εταιρείας (74%) αλλά και στη διατήρηση ταλέντου (69%).

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.talentlms.com/blog/reskilling-upskilling-training-statistics/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις