Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΕΕ αναζητά Startups που θα λύσουν τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το έργο Impact EdTech, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ, αναζητά  EdTech startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Impact EdTech ψάχνει για καινοτόμες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε πιλοτικό επίπεδο, σε σχολείο από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιλέξει 12 εταιρείες, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα 5μηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης κα θα δουν τις λύσεις τους να χρησιμοποιούνται και να βγαίνουν στην αγορά, αμέσως μετά.

Η διαδικασία της επιτάχυνσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα τριημέρο εντατικό training στη Μαδρίτη (ανάλογα με τις εξελίξεις στην πανδημία), διαδικτυακό mentoring και εκπαίδευση από δασκάλους επιλεγμένους ειδικά για την κάθε λύση. Όσο για την πιλοτική δοκιμή, αυτή θα γίνει από εκπαιδευτικούς σε τρεις χώρες της ΕΕ, σε πραγματικά περιβάλλοντα, προκειμένου να ληφθεί feedback.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης και περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και τη διαδικασία αξιολόγησης, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου και στο Funding and Tenders Portal, στο οποίο θα βρείτε και άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις