Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Barcelona θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η Pixellot, πάροχος λύσεων για τον αθλητισμό με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, και η ομάδα της Barcelona, ανακοίνωσαν σήμερα τη στρατηγική τους συνεργασία, με στόχο την ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση του Pixellot Coaching σε ακαδημίες, κλαμπ και πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Το Pixellot Coaching παρέχει σε ομάδες εργαλεία που τους επιτρέπουν να αναλύουν τους αγώνες και την απόδοσή τους και να βελτιώνουν το παιχνίδι τους. Ουσιαστικά, κινηματογραφεί αγώνες και προπονήσεις – χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση – και στη συνέχεια παρέχει υψηλής ανάλυσης υλικό που επιτρέπει σε προπονητές και αναλυτές να ελέγξουν την παραμικρή κίνηση και να συνδέσουν δεδομένα με εικόνα.

Η Barcelona χρησιμοποιεί τα συστήματα της Pixellot τα τελευταία τρία χρόνια,  εγκαθιστώντας τα σε όλες της τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Camp Nou και του Palau Blaugrana, και παράγοντας χιλιάδες ώρες ζωντανών προπονήσεων και αγώνων. Τώρα, σε συνεργασία με την Pixellot θα αναζητήσει περαιτέρω εφαρμογές της τεχνολογίας, αναπτύσσοντας ένα κοινό σχέδιο για την προσέγγιση νέων προπονητών και αναλυτών σε όλο τον κόσμο.

Για να προχωρήσει η συνεργασία, η Pixellot θα εγκατασταθεί στο Barça Innovation Hub για να συνεργαστεί από κοινού με αθλητικούς διευθυντές, προπονητές και παίκτες. “Αυτή η συμφωνία με την Pixellot πληροί έναν από τους στόχους του Barça Innovation Hub, που είναι η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας για τη συν-ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση όχι μόνο του συλλόγου αλλά και του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα” δήλωσε η Marta Plana, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FC Barcelona, Υπεύθυνη του Barça Innovation Hub.

“Σε αυτήν την περίπτωση, σε συνεργασία με την Pixellot, και μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσουμε μια εφαρμογή για χρήση τόσο στην προπόνηση όσο και στη διαχείριση του αθλήματος. Αυτή η τεχνολογία μπορεί, για παράδειγμα, να παρακολουθεί στενά ορισμένες τακτικές και κινήσεις και η μαγνητοσκόπηση μπορεί στη συνέχεια να παρέχει ποιοτικές πληροφορίες μεγάλης αξίας στους προπονητές και τους αναλυτές μας.”

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις