Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Apple κέρδισε τη δίκη με την Κομισιόν – Άκυρο το πρόστιμο των 14.9 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέτυχε να αποδείξει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις που έχει συνάψει η Apple με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποτελούν παράνομη κρατική ενίσχυση

Νικητή την Apple είχε τελικά η δικαστική διαμάχη της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αντιμονοπωλιακές τακτικές και ειδικές φορολογικές συμφωνίες με την Ιρλανδία. Η απόφαση που αποτελεί σημαντικό πλήγμα στον αγώνα που κάνει η Margrete Vestager ενάντια στις ειδικές συμφωνίες των μεγάλων εταιρειών με χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέτυχε να αποδείξει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις που έχει συνάψει η Apple με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποτελούν παράνομη κρατική ενίσχυση και πιο συγκεκριμένα “δεν κατάφερε να αποδείξει επαρκώς ότι δημιουργούν πλεονέκτημα στην Apple έναντι των άλλων εταιρειών”.

Η επιβολή προστίμου στην Apple είχε χρησιμοποιηθεί σαν “τρόπαιο” και παράδειγμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πενταετή εκστρατεία της Vestager ενάντια στα “ειδικά προνόμια” που απολαμβάνουν αμερικανικές εταιρείες στην Ευρώπη και την δημιουργία ¨μικρών φορολογικών παραδείσων” εντός της Ένωσης.

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι Amazon και Google, οι αποφάσεις του δικαστηρίου για την περίπτωση τους αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Με δήλωση της η Apple εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εφέσιμη

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις