Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η KFC συνεργάζεται με ρωσική εταιρεία και λανσάρει 3D-Printed κοτομπουκιές!

Στην προσπάθεια της να δημιουργήσει το “εστιατόριο του μέλλοντος”, η αμερικανική αλυσίδα fast food, KFC αποφάσισε να αξιοποιήσει την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης – όχι για να δημιουργήσει κάποιο νέο κατάστημα ή έπιπλα, αλλά… φαγητό!

Σε συνεργασία με την ρωσική 3D Bioprinting Solutions, η οποία δημιουργεί εκτυπωτές ικανούς να παράγουν οργανικά προϊόντα, η KFC στοχεύει στη δημιουργία ενός εργαστηριακού κρέατος το οποίο θα μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με τις κλασικές κοτομπουκιές. Μάλιστα, η εταιρεία προγραμματίζει τις πρώτες δοκιμές “πρωτοτύπων” για το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση, η διερεύνηση αυτών των νέων μεθόδων για την παραγωγή κρέατος, προέκυψε από την ανάγκη να δημιουργηθούν μέθοδοι παραγωγής φαγητού,  πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και την επιθυμία (της εταιρείας) να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει για εναλλακτικές μορφές κρέατος.

Βέβαια, εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτυπωμένες κοτομπουκιές θα έχουν ως πρώτη ύλη ζωικό ιστό, οπότε και πάλι δεν θα είναι κατάλληλα για vegetarians ή vegans. Οι κοτομπουκιές θα δημιουργούνται από ιστούς που αναπτύσσονται από κύτταρα κοτόπουλου σε συνδυασμό με φυτικό υλικό, για να “αντιγράφεται” η γεύση και η υφή του κανονικού κοτόπουλου. Το “βιοτυπωμένο” κρέας στη συνέχεια θα καρυκεύεται και θα πανάρεται “για να επιτυγχάνεται η χαρακτηριστική γεύση KFC”, εξηγεί η KFC.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη αλυσίδα γρήγορου φαγητού πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες στα τρόφιμα. Τον Ιούνιο του 2019, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τη δημοτικότητα των plant-based τροφίμων, λάνσαρε μια vegan έκδοση του κλασικού της chicken burger, σε ορισμένα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ λίγους μήνες αργότερα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Beyond Meat και κυκλοφόρησε προϊόντα από “φυτικό” κρέας στην Αμερική. 

Σχετικά με τον τελευταίο της “πειραματισμό”, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η KFC παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και κάνει ό,τι μπορεί για να συμβαδίζει με την εποχή, εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες στα δίκτυα εστιατορίων της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις