Νέο Fintech Hub για Startups, VCs και επενδυτές στη Βαρκελώνη

Η Bolsas y Mercados Españoles (BME), ισπανική εταιρεία που ασχολείται με το χρηματιστήριο, σε συνεργασία με το Barcelona Tech City, τον κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας της Βαρκελώνης, δημιουργούν ένα νέο Fintech Hub στην πόλη, αξιοποιώντας έναν χώρο 1000 τεταγωνικών μέτρων για την φιλοξενία startup, επενδυτών, VCs, παραδοσιακών τραπεζικών αλλά και ασφαλιστικών εταιρειών.

Το Hub το οποίο θα εγκατασταθεί στο κτήριο του χρηματιστηρίου της Βαρκελώνης, στοχεύει να παρέχει σε νεοοφυείς επιχειρήσεις πρόσβαση σε χρηματοδοτικές ευκαιρίες, με τη βοήθεια της BME, η οποία θα συμβουλεύει τις εταιρείες για την πορεία ανάπτυξής τους μέσω των υποδομών της αγοράς.

Ο Javier Hernani, Διευθύνων Σύμβουλος της BME, δήλωσε σχετικά: “Αυτή η συμμαχία επιτρέπει στην BME να βρίσκεται πιο κοντά σε εταιρείες που προσφέρουν σύγχρονες, disruptive υπηρεσίες, μεγάλης αξίας. Το γεγονός αυτό, επιτρέπει στην BME… να συμμετάσχει σε τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες στον επιχειρηματικό σκοπό της και να αξιολογεί τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν στο φάσμα των υπηρεσιών της”.

Ο Miguel Vicente, πρόεδρος του Barcelona Tech City, δηλωσε από την πλευρά του: “Η συμφωνία με την BME μας προσφέρει την ευκαιρία να διερευνήσουμε νέες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις μας… Υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τις εταιρείες του οικοσυστήματος μας.”

Σημειώνεται ότι λόγω κορωνοϊού, το νέο hub θα λειτουργήσει το 2021.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις