Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Foundit: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από την ομάδα του Bizrupt

Η ομάδα του Bizrupt, γνωστή από τη διοργάνωση δράσεων όπως το Open Coffee Heraklion και το Fuckup Nights Heraklion, αλλά και την προσπάθεια που κάνει για την ανάδειξη και ενίσχυση ιδεών που υπάρχουν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κρήτης, δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας (για την Κρήτη και την ευρύτερη νησιωτική περιοχή της χώρας), σε συνεργασία με την 100mentors και το Prince’s Trust International.

Το όνομα αυτού, Foundit! Το Foundit είναι ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη.

Τι παρέχει το Foundit;
  • Γνώση γύρω από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά ζητήματα, όπως έρευνα αγοράς, marketing, business plan, έναρξη, οικονομική διαχείριση, κ.α.
  • Mentoring από εξειδικευμένους μέντορες έως 1 χρόνο.
  • Καθοδήγηση για χρηματοδότηση της επιχείρησής σου, εάν τη χρειάζεσαι.
  • Καθοδήγηση εάν τελικά αποφασίσεις ότι η αυτοαπασχόληση δεν σου ταιριάζει.

Οι παραπάνω παροχές είναι δωρεάν.

Πώς λειτουργεί το Foundit;
  1. Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει αρχικά να ενημερωθεί για το πρόγραμμα. Μπορεί να διαβάσει περισσότερα στο webpage εδώ. Υπάρχει όμως και ένα info-session που μπορεί να λύσει κάθε απορία γύρω από το πρόγραμμα.
  2. Έπειτα, ο ενδιαφερόμενους στέλνει την αίτηση του για να συμμετέχει στον 1ο κύκλο του Foundit Training που θα γίνει 27-30 Ιουλίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει 23/07. Στη συνέχεια θα ακολουθηθεί μία διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των αιτήσεων. Θα επιλεχθούν συνολικά 15 άτομα.
  3. Όσοι επιλεγούν, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το τετραήμερο training online! Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν θέματα όπως, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, στόχευση πελατών και marketing, business plan, έναρξη επιχείρησης, φορολογικά θέματα και πολλά άλλα.
  4. Μετά την ολοκλήρωση του training, η ομάδα του Foundit και οι μέντορές θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για τα επόμενα βήματα τους: Επιχείρηση ή “όχι τελικά”;
  5. Ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο καθένας, ακολουθεί mentoring που θα τον βοηθήσει:
    • Στην περίπτωση “NAI, θα ξεκινήσω την επιχείρησή μου”, να ολοκληρώσει το business plan του και να βγει στην αγορά, ή να κάνει βελτιωτικές κινήσεις αν δραστηριοποιείται ήδη επιχειρηματικά (max 12 μήνες).
    • Στην περίπτωση “Η αυτοαπασχόληση δεν μου ταιριάζει”, να βρει άλλες διεξόδους και να αξιοποιήσει τα skills του.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις