Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rakuten “εγκαταλείπει” τη WeWork

Μια είδηση που έκανε αίσθηση στο χώρο του commercial real estate, ήταν το δημοσίευμα των Japan Times, στο οποίο διαβάζουμε ότι ο Ιαπωνικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten αποφάσισε να μην ανανεώσει την σύμβαση των μισθώσεων της με την WeWork, η οποία λήγει τον επόμενο μήνα. Ως αποτέλεσμα, η Rakuten θα αφήσει τα 700 γραφεία της WeWork στο Τόκιο και σχεδιάζει να μεταφέρει τους υπαλλήλους της στα νέα της γραφεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ισορροπίες και τα δεδομένα τόσο στο «επιχειρείν» όσο και στο real estate, με την WeWork να αναμένει μείωση των πελατών κατά 60% . Πέρα από την Rakuten, η WeWork αναμένεται να χάσει και μικρότερους ενοικιαστές, όπως η εκδοτική εταιρία Kadokawa Corp, αλλά και τα Oyo Hotels, που ανήκουν στην SoftBank.

Λύσεις βέβαια  υπάρχουν, αφού διάφορες εταιρίες έχουν μισθώσει χώρους της WeWork για να δημιουργήσουν satellite offices (γραφεία που ανήκουν και ελέγχονται από μεγαλύτερο οργανισμό, ο οποίος έχει τα κεντρικά γραφεία του σε άλλο μέρος), κοντά στο σημείο που ζουν οι υπάλληλοι τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι.

Η εξαγορά της WeWork από την SoftBank και οι υποσχέσεις του COO για λειτουργικά κέρδη

Από τον περασμένο Οκτώβριο η SoftBank έχει την ιδιοκτησία της WeWork, με τον COO (chief operating officer) Marcelo Claure να δηλώνει στους Financial Times νωρίτερα τον Ιούλιο ότι η εταιρία στοχεύει να πετύχει λειτουργικό κέρδος μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, χάρη στις μεγάλες μειώσεις που έκανε στα κόστη της.

Πέρα από την αγορά της Ιαπωνίας…

Εκτός της Ιαπωνίας η WeWork βρίσκεται κοντά σε συμφωνίες με νέες μεγάλες εταιρίες όπως οι Mastercard Inc. και Bytedance Ltd (ιδιοκτήτης του TikTok). Επίσης, όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα, η Microsoft Corp θα μεταφέρει το κέντρο ανάπτυξης της σε γραφεία της WeWork στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, ενώ η φαρμακευτική Merck & Co. συμφώνησε για να μισθώσει κτήρια της στο Νιού Τζέρσει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις