Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metavallon: Νέα επένδυση Seed στην LangAware με καταγωγή από τον “Δημόκριτο”

Η Metavallon VC ανακοίνωσε μια νέα επένδυση Seed  στην Startup τεχνολογιών υγείας LangAware, η οποία παρέχει μία λύση πρώιμης διάγνωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ και διαφόρων μορφών άνοιας.

H Startup iιδρύθηκε από την Βασιλική Ρεντούμη, ερευνήτρια στον τομέα της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας και της Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

H LangAware χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας ψηφιακούς βιοδείκτες με βάση τη γλώσσα και το λόγο. H λύση της πλατφόρμας LangAware στοχεύει σε διάφορα κλινικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ως εργαλείο γρήγορης διαλογής για τον εντοπισμό ατόμων με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ ή άλλων νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Η υψηλή ευαισθησία και ακρίβεια της πλατφόρμας μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό μεγαλύτερου αριθμού ασθενών νωρίτερα, με αυτό το τρόπο οι ασθενείς μπορούν να οργανωθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα.

Η τεχνολογία πίσω από την πλατφόρμα υπήρξε προϊόν πολυετούς έρευνας και δοκιμάστηκε σε διάφορα κλινικά περιβάλλοντα ενώ η  αγορά της νόσου του Αλτσχάιμερ αναμένεται να υπερβεί τα 6,5 δισ. Ευρώ σε αξία έως το τέλος του 2026.

Η λύση της LangAware υποστηρίζει τους ιατρούς μέσω ενός υψηλής ακρίβειας, απλού και γρήγορου εργαλείου λήψης αποφάσεων, το οποίο περιλαμβάνει την επεξεργασία ομιλίας τελευταίας τεχνολογίας. Η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων τομέων όπως μηχανικούς λογισμικού και μηχανικής μάθησης, επιστήμονες στην υπολογιστική γλωσσολογία, επιστήμονες δεδομένων, νευρολόγους και νευρογλωσσολόγους. Ο υφιστάμενος γύρος χρηματοδότησης θα διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας και τη διασφάλιση της επιτυχούς ανάπτυξης εξασφαλισμένων και νέων πιλοτικών εφαρμογών σε συνεργασία με συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας.

H Langaware είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον πανεπιστημιακό διαγωνισμό
Ennovation 2019.

H CEO της LangaAware Βασιλική Ρεντούμη δηλώνει σχετικά:
«Η μάχη με την άνοια απαιτεί όλη μας τη δυναμική. Γι ‘αυτό έχουμε αναπτύξει έναν «virtual expert» που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση της νόσου με στόχο να προσφέρει στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής. Η λύση μας παρέχει στους ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης ένα ακριβές εργαλείο για τη διάγνωση, στις φαρμακευτικές εταιρείες ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο διαλογής ασθενών για τις κλινικές δοκιμές τους, και τέλος στους ασθενείς μία εξ αποστάσεως εκτίμηση και παρακολούθηση της νόσου από την άνεση του σπιτιού τους ».

Η Αλεξάνδρα Χολή συνέταιρος του Metavallon VC, αναφέρει:
«Στη Langaware βρίσκουμε τόσο μια εξαίρετη εταιρεία προς επένδυση όσο και την έμπνευση για το πώς η τεχνολογία και οι επιχειρηματίες μπορούν να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους γύρω μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πρόβλημα στο οποίο εστιάζει η εταιρεία, με την προστατεύσιμη πνευματική ιδιοκτησία της λύσης, καθώς και με την τεράστια αγορά που εξυπηρετεί, η οποία αποτελεί ένδειξη της αξίας της τόσο για τους επενδυτές μας όσο και για το πλήθος των ασθενών που θα επωφεληθούν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις