Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

L’Oréal Brandstorm: Η Ελληνική ομάδα που διεκδικεί μια θέση στο StationF

Ο εθνικός τελικός του φοιτητικού διαγωνισμού Brandstorm 2021 πραγματοποιήθηκε ψηφιακά και ανέδειξε την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό.

Η ομάδα L’Or VR – αποτελούμενη από τους Κατσόγιαννη Μαριέττα, Λιάσκο Μάριο και Πολυχρονιάδου Σοφία – ανακηρύχθηκε νικήτρια του ελληνικού τελικού του εθνικού φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας L’Oréal Brandstorm 2021, κερδίζοντας την ευκαιρία για μία θέση στον διεθνή τελικό, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 65 χωρών.

Μαριέττα Κατσογιάννη

Η ιδέα της νικήτριας ομάδας αφορά στη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας η οποία περιλαμβάνει ένα εικονικό χωριό το οποίο απαρτίζεται από τρισδιάστατα καταστήματα. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους άβαταρ το οποίο τους εκπροσωπεί στην online περιήγησή τους στα συγκεκριμένα καταστήματα. Εκεί, μπορούν να δουν, να δοκιμάσουν μέσω του Try-on service της L’Oréal και να αγοράσουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, στα άβαταρς δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας  με άλλους παρευρισκόμενους online χρήστες και συμβουλευτικής συζήτησης με τους beauty advisors της εταιρείας.

Μάριος Λιάσκος

Έτσι, ανάμεσά στις χώρες που θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για το διεθνή τελικό, θα βρεθεί και η ελληνική ομάδα L’Or VR, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 3 ομάδες φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στον τελικό του Brandstorm 2021, η ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί για το τελικό βραβείο L’Oréal Intrapreneurship, που περιλαμβάνει τρίμηνη πρακτική στο Παρίσι, στα κεντρικά γραφεία της L’Oréal στο Station F, το μεγαλύτερο Startup campus στον κόσμο.

Η ομάδα L’Or VR κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3 ακόμη ομάδες από φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παρουσίασε την ιδέα της ψηφιακά στην επιτροπή κρίσης που αποτελείτο από διοικητικά στελέχη της  L’Oréal Hellas και συγκεκριμένα τους Alex Davison, Γενικό Διευθυντή, Εύα Γεωργίου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Κωνσταντίνα Τζόκα, CMO και Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο εθνικός τελικός πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας COVID-19 για όλους τους συμμετέχοντες.

Σοφία Πολυχρονιάδου

Φέτος, φοιτητές από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να «Εφεύρουν την Καταναλωτική Εμπειρία Αγοράς Προϊόντων Ομορφιάς μέσω της Ψυχαγωγίας» και να εξερευνήσουν τον κόσμο του λιανικού και του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχοντας ως μέντορες τους digital experts της L’Oréal. Ως στόχο έχουν να βρουν καινοτόμες λύσεις, που θα επανεφεύρουν την διαδικτυακή εμπειρία αγορών και θα την εξελίξουν σε κάτι εντελώς νέο, συναρπαστικό, διαδραστικό και διασκεδαστικό, μέσα από την εφαρμογή των πιο πρωτοποριακών τάσεων ψηφιακών υπηρεσιών.

Για πρώτη φορά, οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τρεις υποκατηγορίες θεμάτων για να εργαστούν:

  1. εφεύρεση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών,
  2. εφεύρεση νέων επιχειρηματικών μοντέλων και
  3. εφεύρεση νέων εμπειριών εμπνευσμένες από την τάση της ψυχαγωγίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο φοιτητικός διαγωνισμός Brandstorm έχει εξελιχθεί από ένα διαγωνισμό μάρκετινγκ σε μια ανατρεπτική τεχνολογική πρόκληση, που αντικατοπτρίζει την φιλοδοξία της L’Oréal, να γίνει κορυφαία εταιρεία στο BeautyTech, διαδίδοντας τις αξίες και τις δεσμεύσεις της για Πάθος, Καινοτομία, Επιχειρηματικό Πνεύμα, Ευρύτητα Πνεύματος, Αναζήτηση για Αριστεία και Υπευθυνότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις