Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bezos εναντίον Musk, με νέο σύστημα δορυφορικού ίντερνετ

“Πράσινο φως” από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ έλαβε η Amazon, προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία του δικού της συστήματος δορυφορικού διαδικτύου, που θα ανταγωνίζεται το Starlink της SpaceX.

Για να πραγματοποιήσει το έργο της, γνωστό ως Kuiper, η Amazon θα εκτοξεύσει 3.236 δορυφόρους σε τροχιά κοντά στην επιφάνεια της Γης. Η Amazon λέει ότι θα εκτοξεύσει τους δορυφόρους σε πέντε φάσεις, με την ευρυζωνική υπηρεσία να ξεκινά μόλις έχει 578 δορυφόρους σε τροχιά.

Η εταιρεία πρόκειται να ενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο project, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. “Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά μέρη όπου η ευρυζωνική σύνδεση είναι αναξιόπιστη ή δεν υπάρχει καθόλου. Το Kuiper θα το αλλάξει αυτό. Η επένδυσή μας θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε αυτό το κενό”, δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon, Dave Limp.

Ακόμα, η εταιρεία δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και η αρμόδια επιτροπή δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό των δορυφόρων. Μόλις το project ξεκινήσει, θα έρθει αντιμέτωπο με το δίκτυο Starlink που “χτίζει” ήδη από πέρυσι ο Elon Musk, μέσω της SpaceX. Η SpaceX έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 500 δορυφόρους Starlink μέχρι σήμερα και στοχεύει να αρχίσει να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες απευθείας προς καταναλωτές μέχρι το τέλος του έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις