Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτήν την εβδομάδα, στο επίκεντρο βρέθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις και διακρίσεις ελληνικών Startup εταιρειών, όπως της Triparound και της Brite Solar, αλλά και νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Le Sommelier: Ένα καινοτόμο σύστημα συστάσεων κρασιού “βγαίνει” στην ελληνική αγορά

Το εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανέπτυξε το πρωτότυπο σύστημα συστάσεων κρασιού “Le Sommelier”, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες στην επιλογή κρασιών που συνδυάζονται αρμονικά με το φαγητό τους, αλλά και να πάρουν επιπλέον πληροφορίες για κάθε διαθέσιμο κρασί.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/62781/le-sommelier-ena-kainotomo-systima-systaseon-krasiou-vgainei-stin-agora/

Triparound: Νέα χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές – Στα 2 εκατ. δολάρια ο γύρος

Η Triparound, η ελληνική Startup του τουρισμού που ξεκίνησε από το egg της Eurobank, εξασφάλισε χρηματοδότηση 800 χιλιάδων ευρώ από μια ομάδα διεθνών επενδυτών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62693/triparound-nea-chrimatodotisi-apo-diethnis-ependytes-sta-2-ekat-dolaria-o-gyros/

Επιταχύνονται οι διαδικασίες έναρξης επιχείρησης – Τι αλλάζει στη σύσταση ΙΚΕ

Την επιτάχυνση της διαδικασίας έναρξης μιας επιχείρησης προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την «Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς και άλλες διατάξεις» το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/62809/epitachynontai-oi-diadikasies-enarxis-epicheirisis-ti-allazei-sti-systasi-ike/

Δωρεάν πρόσβαση σε online μαθήματα και πιστοποιήσεις από ReGeneration και Coursera

Το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, συνεργάζεται με την Coursera, την παγκόσμια πλατφόρμα online εκπαίδευσης, και το Workforce Recovery Initiative , την πρωτοβουλία για τον COVID-19, και «ξεκλειδώνει» την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις, για δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/62532/dorean-prosvasi-se-online-mathimata-ke-pistopiisis-apo-regeneration-ke-coursera/

Η Εύα Καϊλή η πιο “επιδραστική” ευρωβουλευτής σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής

Η Εύα Καϊλή αναδεικνύεται ως το πιο επιδραστικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής, σύμφωνα με τον Δείκτη Επιρροής που δημιουργήθηκε κατόπιν συνεργασίας των Burson Cohn & Wolfe (BCW) και VoteWatch.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/62627/i-eva-kaili-i-pio-epidrastiki-evrovouleftis-se-zitimata-psifiakis-politikis/

Η ελληνική Brite Solar επιλέχθηκε για να λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ

Η ελληνική Brite Solar είναι ανάμεσα στις 64 εταιρείες που επιλέχθηκαν για να λάβουν χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά καινοτόμες λύσεις γύρω από το Green Deal του EIC Accelerator.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62651/i-elliniki-brite-solar-epilechthike-gia-na-lavi-chrimatodotisi-apo-tin-ee/

Νέα χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ για την Volograms

Η Volograms, μία Startup με Έλληνα co-founder, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία τρισδιάστατων ολογραμμάτων, εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από την Sure Valley Ventures.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62800/nea-chrimatodotisi-15-ekat-evro-gia-tin-volograms/

Finartix: Νέα συνεργασία με την βρετανική Fintech Paymentology

Η FINARTIX Fintech Solutions S.A. προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Paymentology, μια πρωτοποριακή fintech εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για να φέρει ευέλικτες λύσεις πληρωμών και έκδοσης καρτών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/62766/finartix-nea-synergasia-me-tin-vretaniki-fintech-paymentology/

Mission-X: Το project management γίνεται “έξυπνο”, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Project Management, η διαχείριση της ροής εργασιών μιας εταιρείας, μιας ομάδας, με τρόπο που να αποδίδει και να επιτυγχάνει τους εκάστοτε στόχους, είναι μια δουλειά που απαιτεί εξαιρετική και διαρκή οργάνωση και προσήλωση.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/62868/mission-x-to-project-management-ginetai-exypno-me-ti-voitheia-tis-technitis-noimosynis/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις