Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική Brite Solar επιλέχθηκε για να λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ

Η ελληνική Brite Solar είναι ανάμεσα στις 64 εταιρείες που επιλέχθηκαν για να λάβουν χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά καινοτόμες λύσεις γύρω από το Green Deal του EIC Accelerator, το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει συμφωνήσει να λάβει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια με στόχο να γίνει η πρώτη ήπειρος με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό με την συμμετοχή πολλών και καινοτόμων εταιρειών απ΄όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη αναπτύσσει ημιδιάφανα ηλιακά φωτοβολταϊκά γυαλιά της πρωτοποριακής τεχνολογίας Dye Sensitized Solar Cells (DSSC) για την ανάπτυξη ενεργειακά αυτόνομων θερμοκηπίων και κτηρίων. Με την τεχνολογία αυτή κατάφερε να ξεχωρίσει και θα λάβει, σύμφωνα με την ΕΕ, και να λάβει μέρος των 307 εκατ. ευρώ που διαθέτει το Συμβούλιο μέσω του EIC Accelerator, γι’αυτόν τον σκοπό. Η εταιρεία θα λάβει μικτή χρηματοδότηση, έναν συνδυασμό δηλαδή επιχορήγησης και επένδυσης με παραχώρηση μετοχών, που πραγματοποιείται από εταιρείες.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που ξεχώρισαν ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την αυτοκινητοβιομηχανία και το διάστημα έως τη ναυτιλία και το IoT και προέρχονται από 17 κράτη – μέλη της ΕΕ. Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από το ένα τρίτο των ομάδων που επιλέχθηκαν, διοικούνται από γυναίκες, ποσοστό τριπλάσιο από προηγούμενους κύκλους του EIC Accelerator. Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από σχετική οδηγία της ΕΕ που καθιστά υποχρεωτικό το ένα τρίτο των επιχειρήσεων που επιλέγονται να έχουν γυναίκες CEOs.

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεότητας, δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα:
“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας υποστηρίζει οραματιστές επιχειρηματίες που δημιουργούν μετασχηματιστικές λύσεις που αντιμετωπίζουν πιεστικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, υποστηρίζοντας την Πράσινη Συμφωνία και το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη. Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι ΜμΕ πρόκειται να αναπτυχθούν, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας στην Ευρώπη το παγκόσμιο προβάδισμα στις πράσινες τεχνολογίες και λύσεις. Είμαι επίσης περήφανη για την αυξημένη συμπερίληψη γυναικών και τη γεωγραφική εξάπλωση σε ολόκληρη την Ευρώπη.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις