Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla αποφάσισε για το μέρος του νέου Gigafactory στις Η.Π.Α.

Το «GigaTexas», όπως το ανέφερε ο Musk θα καταλαμβάνει περίπου 2.000 στρέμματα, είναι σε απόσταση 15 λεπτών από το κέντρο του Όστιν, ενώ θα είναι ανοιχτό σε όλο τον κόσμο είτε για περίπατο είτε για βόλτα με το ποδήλατο, με τον CEO της Tesla να το χαρακτηρίζει ως ένα νέο «οικολογικό παράδεισο».

Ο Musk επεσήμανε ότι: «Πρόκειται να κάνουμε ένα εργοστάσιο που θα είναι εκπληκτικό, ακριβώς πάνω στον ποταμό Κολοράντο. Οπότε θα πρέπει να έχουμε χώρο είτε για να κάνετε περίπατο, είτε για ποδηλασία. Βασικά πρόκειται να είναι οικολογικός παράδεισος», υπογραμμίζοντας πως: «Δεν ήμουν ποτέ πιο αισιόδοξος ή ενθουσιασμένος για το μέλλον της Tesla».

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάσει το Cybertruck, το Semi, το Model 3 και το Model Y για την Ανατολική Περιφέρεια της Βόρειας Αμερικής.
Θυμίζουμε ότι η Tesla απασχολεί περίπου 10.000 άτομα στο εργοστάσιο της στο Freemont της Καλιφόρνια, με τον Elon Musk να διευκρινίζει ότι η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Καλιφόρνια, εκεί οπού κατασκευάζεται το Model S και το Model X για τις παγκόσμιες παραγγελίες και το Model 3 και το Model Y για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής.
Το εργοστάσιο στη Κίνα είναι σχεδόν έτοιμο για την παραγωγή των Model 3 και Model Y ενώ μόλις άρχισε το χτίσιμο του ευρωπαϊκού Gigafactory στο Βερολίνο, πάλι για τα Model 3 και Model Y. Τέλος, ειδικά για την Ευρώπη σχεδιάζεται η παραγωγή ενός μικρότερου του Model 3 μοντέλου για το 2023-2024.

Οι τεξανοί πανηγυρίζουν

Το νέο Gigafactory της Tesla θα εγκατασταθεί στην κομητεία του Τρέιβις στο Τέξας, με την τοπική κυβέρνηση να έχει ήδη ψηφίσει φορολογικές ελαφρύνσεις αξίας τουλάχιστον 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την Tesla, οι οποίες αναμένεται να φέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbot, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Το Τέξας έχει το καλύτερο εργατικό δυναμικό στην χώρα και έχουμε δημιουργήσει ένα οικονομικό περιβάλλον, που επιτρέπει εταιρίες όπως η Tesla να καινοτομούν και να πετυχαίνουν.
Το Gigafactory  στο Τέξας θα διατηρήσει την οικονομία της αμερικανικής πολιτείας ως την πιο δυνατή και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις για τους σκληρά-εργαζόμενους Τεξανούς. Ανυπομονώ για τα τεράστια οφέλη που θα δημιουργήσει η επένδυση της Tesla στο Κεντρικό Τέξας και γενικά σε όλη την Πολιτεία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις