Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dance: Η Startup που θέλει να φέρει επανάσταση στο χώρο των e-bikes

Τα e-bikes (ηλεκτρικά ποδήλατα) είναι ένα μέσο μεταφοράς που ευνοήθηκε από την πανδημία, ειδικά στην Ευρώπη, αφού πολλοί άρχισαν να το προτιμούν προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό των δημόσιων συγκοινωνιών.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι ιδρυτές του SoundCloud, Eric Quidenus-Wahlforss και Alexander Ljung μαζί με τον Christian Springub, αποφάσισαν να λανσάρουν την «Dance», μια νέα subscription Startup που αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ποια είναι η ιδέα της εταιρείας;

Η Dance αντί να πουλάει e-bikes κατευθείαν όπως η Βελγική Cowboy και η Ολλανδική VanMoof, επιθυμεί να δημιουργήσει μια κοινότητα από subscribers σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι τα e-bikes είναι ακριβά και πωλούνται συχνά πάνω από 2000 δολάρια, οι  ιδρυτές του SoundCloud πιστεύουν ότι πολλοί θα προτιμήσουν να πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή μέσω app παρά να αγοράσουν απευθείας το ποδήλατο.

Τι προσφέρει η μηνιαία συνδρομή;

Η Dance παραδίδει σε διάστημα 24 ωρών από την παραγγελία, το ποδήλατο στην πόρτα του πελάτη (subscriber). Η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 59 ευρώ (68 δολάρια) και καλύπτει όλα τα έξοδα και τα service του ποδηλάτου, ενώ αν χαθεί ή κλαπεί, τότε η Dance το αντικαθιστά άμεσα δωρεάν. Τα ποδήλατα της έχουν ισχύ 250W, εμβέλεια 45 χιλιομέτρων και επαναφορτιζόμενη (αφαιρούμενη) μπαταρία. Φτάνουν ταχύτητες των 25 χιλιομέτρων και κατασκευάζονται στην ενδοχώρα της Κίνας και την Ταϊβάν.

“Η τέλεια λύση για μια ευχάριστη μετακίνηση”

Σύμφωνα με δηλώσεις της CEO της Dance, Quidenus-Wahlforss στο CNBC, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κυκλοφορήσουν 200 e-bikes της εταιρείας στο Βερολίνο.

Η Quidenus-Wahlforss δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Το να αγοράζεις και να αποκτάς ένα e-bike είναι μια ταλαιπωρία. Για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε μια νέα all-inclusive συνδρομητική υπηρεσία χωρίς περαιτέρω κόστη. Το Dance είναι η τέλεια λύση για αυτούς που ψάχνουν για ένα υγιεινή, φιλική προς το περιβάλλον, γρήγορη και ευχάριστη μετακίνηση”.

Ο Ljung, που είναι ο πρόεδρος της Dance επεσήμανε ότι η μουσική ήταν από τις πρώτες ¨βιομηχανίες¨ που μετακινήθηκε από την ιδιοκτησία στην συνδρομή, λέγοντας ότι: “Στο SoundCloud βοηθήσαμε να οδηγηθεί (η μουσική) σε μετασχηματισμό και δημιουργήσαμε την μεγαλύτερη και πιο παθιασμένη μουσική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Τώρα, θέλουμε να μεταφέρουμε αυτήν την εμπειρία στο χώρο της μετακίνησης (του ποδηλάτου) και θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια που θα κάνει τις πόλεις μας πιο βιώσιμες”.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία υποστηρίχθηκε οικονομικά από το venture capital BlueYard, αλλά και από ιδιώτες όπως οι Ilkka Paananen (CEO του Supercell), Neil Parikh (Ιδρυτής και CSO του Casper) και ο Bjarke Ingels (Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της BIG Architects).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις