Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cerabyte: Η γερμανική Startup που κάνει δυνατή την αποθήκευση δεδομένων για 5000 χρόνια!

Η νεοφυής εταιρεία παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη μακροπρόθεσμη διατήρηση δεδομένων

Η γερμανική startup Cerabyte παρουσίασε μια πρωτοποριακή τεχνολογία που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη μακροπρόθεσμη διατήρηση δεδομένων, είναι εμπνευσμένη από τα κεραμικά που οι αρχαιολόγοι βρίσκουν θαμμένα άθικτα, αιώνες μετά.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία κεραμικών νανοστρωμάτων, η εταιρεία ανέπτυξε μέσα αποθήκευσης που περιέχουν φύλλα γυαλιού με κεραμική επίστρωση πάχους μόλις 50 έως 100 ατόμων. Αυτά τα μέσα χαράσσονται με δεδομένα που μοιάζουν με QR codes με τη χρήση ακριβούς τεχνολογίας λέιζερ. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση γνωστή ως CeraMemory ή CeraTape θα προσφέρει εκπληκτικές αποθηκευτικές ικανότητες από 10 petabytes (PB) έως 1 exabyte (EB) ανά μονάδα, ενώ παράλληλα προσφέρει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής δεδομένων έως και 5.000 χρόνια, ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες από -273°C (-460°F) έως 300°C (570°F).

Τεχνολογία Ceravite

Ακόμη, η τεχνολογία Ceravite ξεχωρίζει για την εξαιρετική ανθεκτικότητά της. Τα κεραμικά νανοστρώματα έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών κινδύνων, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, ηλεκτρικές υπερτάσεις και διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

Αυτή η ανθεκτικότητα καθιστά τη λύση της Cerabyte μια ιδανική επιλογή για μακροπρόθεσμες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων. Πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε ένα λειτουργικό πρωτότυπο αυτού του συστήματος, αποδεικνύοντας την πρακτικότητα και την δυνατότητα του να ενσωματώνεται στις υπάρχουσες υποδομές αποθήκευσης.

Σχεδιασμός του συστήματος αποθήκευσης

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός του συστήματος αποθήκευσης Cerabyte είναι παρόμοιος με τις ταινιοθήκες που χρησιμοποιούνται σήμερα από μεγάλες εταιρείες με τα δεδομένα αποθηκεύονται σε πολλαπλά κεραμικά στρώματα μέσα σε μεμονωμένες κασέτες. Οι κασέτες αυτές διαχειρίζονται ρομποτικά και μετακινούνται μεταξύ των ραφιών αποθήκευσης και ανάγνωσης/εγγραφής, ανάλογα με τις ανάγκες.

Τέλος, τα κεραμικά συστήματα αποθήκευσης Cerabyte προσφέρουν απαράμιλλη ανθεκτικότητα έναντι των περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά εξαλείφουν την ανάγκη τακτικής συντήρησης, όπως το λεγόμενο “re-silvering” στις παραδοσιακές tape μονάδες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις