Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Taxify εγκαινιάζει υπηρεσία ηλεκτρικών σκούτερ στο Παρίσι!

H εσθονική Taxify ξεκινάει μια κοινόχρηστη υπηρεσία ηλεκτρικών σκούτερ αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, η οποία στοχεύει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις τους προσεχείς μήνες.

Αυτή η νέα υπηρεσία θα κοστίζει 15 λεπτά ανά λεπτό, με ελάχιστη χρέωση 1 ευρώ την ημέρα (δηλαδή ένας μέσος χρόνος ταξιδιού 10 λεπτών θα κοστίσει στον χρήστη 2,50 ευρώ). Τα νέα σκούτερ θα έχουν ενσωματωμένες συσκευές GPS για την παροχή δεδομένων σε σημεία παραλαβής και παράδοσης.

Για να ξεκλειδώσει ένα σκούτερ, ο χρήστης πρέπει να περάσει έναν κωδικό QR στο κινητό του από το σκούτερ. Κατά την άφιξη στον προορισμό, οι επιβάτες μπορούν απλά να σταθμεύσουν το σκούτερ στο δρόμο, το οποίο θα συλλέγεται κάθε βράδυ από την Taxify για την επαναφόρτιση και τη συντήρηση.

Ο Markus Villig εκτελεστικός πρόεδρος της πλατφόρμας μεταφορών υποστηρίζει ότι αυτή η εναλλακτική λύση μπορεί «να προσελκύσει μια εντελώς νέα ομάδα χρηστών και να αντιμετωπίσει τα κενά στις μεταφορές για περισσότερους ανθρώπους», καθώς η εφαρμογή Taxify χρησιμοποιείται από περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως για μεταφορές ταξί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις