Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Startupper Awards σε ένα out of the box επεισόδιο!

Ιστορίες επιχειρηματικότητας στο νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού «ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ» που έρχεται το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Ο τηλεοπτικός «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» και ο Γιάννης Διονάτος έρχονται αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL με ένα out of the box επεισόδιο! Τι εννοούμε όταν λέμε out of the box; Μια εκ των καλεσμένων μας θα μοιραστεί μαζί μας ένα πολύ φρέσκο μήνυμα για τη ζωή και την επιχειρηματικότητα.

Επίσης, στο νέο επεισόδιο του «ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ» θα ακούσουμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία μιας Startup, η οποία ξεκίνησε από μια παρέα φοιτητών και σήμερα βρίσκεται σε 5 ηπείρους. Ακόμα, θα μιλήσουμε για νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για Startups και φυσικά θα μάθουμε τα πάντα για τα Startupper Awards 2023, την μεγάλη γιορτή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας!

Ο πρώτος μας καλεσμένος θα είναι ο Γιώργος Πλατάνας, Co-founder και CEO της SeedRaised, της πρώτης equity crowdfunding πλατφόρμας στην Ελλάδα. O κ. Πλατάνας θα μας μιλήσει γενικά για τα οφέλη του crowdfunding ή αλλιώς της συμμετοχικής χρηματοδότησης, τόσο για τις Startups όσο και για την επίτευξη έργων με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Η επόμενη καλεσμένη μας θα είναι η Δρ. Βενετία Κουσία, Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Η κυρία Κουσία θα μας μιλήσει για το βιβλίο της, το «Γλωσσάρι για την αγορά εργασίας. Οι λέξεις πίσω από τον διάλογο», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε επαγγελματίας εκεί έξω, καθώς βοηθά στην καλύτερη δυνατή κατανόηση των κινήτρων των διαφορετικών πτυχών της αγοράς εργασίας. Ακόμα, η κ. Κουσία θα μοιραστεί μαζί μας τα πολύτιμα μαθήματα που αποκόμισε από την πλούσια εμπειρία της στον επιχειρηματικό τομέα, δίνοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ζωή και τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια του επεισοδίου ο Ισίδωρος Σιδερίδης, Co-founder και CEO της Pobuca θα μας διηγηθεί την απόλυτη Statrtup ιστορία. Ειδικότερα, ο κ. Σιδερίδης θα μας εξιστορήσει το «ταξίδι» της Pobuca που ξεκίνησε το 2000 από 5 συμφοιτητές, οι οποίοι συναντήθηκαν τυχαία σε ένα εργαστήριο του Πολυτεχνείου και σήμερα έχει προσωπικό περίπου 100 ατόμων, αλλά και σημαντική παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Έπειτα, θα γνωρίσουμε τον Ευάγγελο Ρωσσέτο, Founder και CEO της Simply, ενός software house που κατασκευάζει λογισμικό για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εργαλεία που μόνο μεγάλες εταιρείες είχαν μέχρι πρόσφατα στη διάθεση τους. Ειδικότερα, τους προσφέρει προϊόντα λογισμικού, τα οποία τους βοηθούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της  Emea Media, Βασίλης Γιακαμόζης, θα μας πει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα Startupper Awards 2023, τα βραβεία- θεσμός για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας που έρχονται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου. Όπως γνωρίζουμε τα Startupper Awards είναι μια μοναδική στο είδος της διοργάνωση βραβείων, η οποία έχει ως στόχο να τιμήσει και να αναδείξει τις Startups και τους νέους επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα τους. Η επιλογή των νικητών έγινε από την έμπειρη συντακτική ομάδα του Startupper, η οποία επέλεξε τους καλύτερους των καλύτερων σε 21 ξεχωριστές κατηγορίες.Τα βραβεία έχουν ως σκοπό όχι μόνο να προβάλουν τις καλύτερες εταιρείες του χώρου, αλλά και να συμβάλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς καινοτομίας, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά!

 

Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να δει το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL.

 

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις