Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nissan: Mega-επένδυση 1,4 δισ. δολαρίων στη Βρετανία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διαθέτει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2030

Μια νέα mega- επένδυση στην ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε η Nissan. Ειδικότερα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει το ποσό των 1,12 δισεκατομμύρια λιρών (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή ηλεκτρικών εκδόσεων δύο δημοφιλών μοντέλων crossover στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

H Nissan ανέφερε ότι τα σχέδια της για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Qashqai και Juke – τα οποία παράγονται σήμερα στο εργοστάσιο του Sunderland – θα απαιτήσουν επενδύσεις έως και 2 δισεκατομμυρίων λιρών σε ένα τρίτο εργοστάσιο μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και έργα υποδομής.

«Με τις ηλεκτρικές εκδόσεις των βασικών ευρωπαϊκών μοντέλων μας στο δρόμο, επιταχύνουμε προς μια νέα εποχή για τη Nissan», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Μακότο Ουτσίντα.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε ότι η επένδυση αποτελεί «μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στην αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Το να καταστήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο το καλύτερο μέρος για επιχειρηματικές δραστηριότητες βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού μας σχεδίου», κατέληξε.

Σε γενικές γραμμές Nissan σχεδιάζει να διαθέτει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία αύξησε τους στόχους της για τα μοντέλα EV, ανακοινώνοντας ότι θα λανσάρει 19 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2030.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις